Subscriu-te

L’Orquestra Barroca Catalana presenta temporada a Sant Felip Neri

Amb la proposta “Imatges. La tardor, el vigilant de la nit, batalles i granotes”, el proper diumenge 18 de novembre tindrà lloc el segon concert de la quarta temporada 2018-19 de música antiga de l’Orquestra Barroca Catalana, a l’església de Sant Felip Neri de Barcelona (19 h). Sota la direcció de Rüdiger Lotter, alhora violí solista, s’oferirà un programa instrumental dedicat a la música descriptiva amb obres de Fux, Biber, Telemann, Schmelzer i Vivaldi.

L’Orquestra Barroca Catalana és una formació de llarga trajectòria, fundada el 1993, amb la idea de divulgar i recuperar repertori dels segles XVII i XVIII; els seus membres són músics especialitzats en interpretació històrica. Amb quatre concerts de contingut ben diferenciat i amb solistes i músics d’alta qualitat artística, aquesta temporada l’acompanyaran Manfredo Kraemer i Rüdiger Lotter com a violinistes i directors; els cantants Marta Infante, Lídia Vinyes Curtis, Marta Mathéu i Josep-Ramon Olivé; Marina Comas i Tiam Goudarzi, flautes, i Patrick Beaugiraud, oboè. Tots els concerts tindran lloc en diumenge, a les 19 h, a l’església de Sant Felip Neri.

Rüdiger Lotter. © Florian Simeth

La temporada va començar el 21 d’octubre passat amb la proposta “Ombres de tardor. Cantates i delícies instrumentals”, amb un programa amb obres de Vivaldi, Bach i Händel; amb la mezzosoprano Marta Infante i l’oboista Patrick Beaugiraud com a solistes convidats i Rüdiger Lotter al violí solista i direcció. “L’Orquestra Barroca Catalana sap envoltar-se de bons músics i col·laboradors” (podeu llegir aquí la crítica del concert).

El tercer concert (24 de març de 2019), “Cantates germàniques”, mostrarà la diversitat temàtica de les cantates i tindrà com a solistes convidats la soprano Marta Mathéu, el baríton Josep-Ramon Olivé i els flautistes Marina Comas i Tiam Goudarzi, amb Manfredo Kraemer com a violí i director. El programa estarà integrat per obres de Telemann, Händel i Bach. Aquest concert també es farà el dijous 28 de març de 2019 a Valls (Teatre Principal, 20.30 h). Finalment, la temporada es clourà (28 d’abril de 2019) amb el concert “Händel a l’òpera. Escenes d’amor, venjança i traïció”, dedicat íntegrament al compositor alemany, amb la mezzosoprano Lídia Vinyes Curtis i novament amb Manfredo Kraemer al violí i la direcció.

Manfredo Kraemer

L’Orquestra Barroca Catalana és una formació especialitzada en interpretació amb criteris històrics. El seu repertori, tant instrumental com operístic i religiós, és ampli; se’n pot destacar la recuperació d’obres de Domènec Terradellas, Francesc Valls, Ferran Sor, Vicent Martín i Soler, Charles Desmazures, Alessandro Scarlatti, Angelo Ragazzi, Emanuele d’Astorga i Manuel i Josep Pla. Entre les obres que la formació ha interpretat al llarg dels anys, cal destacar la Missa Alma redemptoris Mater i el Concert per a fagot d’Anselm Viola, l’Stabat Mater i la Salve Regina de Josep i Manuel Pla, el Magnificat, Passió segons sant Joan i Passió segons sant Mateu de J. S. Bach, les Vespro della beata Vergine de Claudio Monteverdi, el Te Deum de M. A. Charpentier, Messiah de Georg Friedrich Händel, Requiem de W. A. Mozart, Missa Nelson de F. J. Haydn i el Concert per a violí en Re menor de F. Mendelssohn.

Hi han col·laborat directors de prestigi internacional, com Hiro Kurosaki, Daniel Reuss, Olivia Centurioni, Paul Dombrecht, Barry Sargent, Charles Limouse, Eva Kollar, Simon Carrington, Helmut Breuer, Jordi Casas i K. F. Beringer, entre d’altres. I com a solistes hi han col·laborat Josep Borràs, Raquel Andueza, Marta Infante, Xavier Sabata, Jordi Domènech, Marta Mathéu, Pau Bordas, Enric Martínez-Castignani, Robert Expert, Michael Chance, Lluís Vilamajó, Lucy Crowe, Marianne Beate Kielland, David Wilson-Johnson i Thomas Walker. L’Orquestra Barroca Catalana ha enregistrat i editat la integral de la música religiosa de Josep i Manuel Pla, per a veu solista i orquestra. El seu CD de l’Stabat Mater i la Salve Regina dels germans Pla (La Mà de Guido), amb els cantants Raquel Andueza i Pau Bordas, va rebre el Premi Enderrock Clàssica 2011 al millor disc de música clàssica publicat aquell any.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter