Subscriu-te

L’Orquestra de Cadaqués porta el ‘Requiem’ de Mozart a Girona, Barcelona i Saragossa

L’Orquestra de Cadaqués dirigida per Sir Neville Marriner. © Gabriel Quintana (foto d’arxiu)

L’Orquestra de Cadaqués fa aquest juny una breu gira de tres concerts amb un programa dedicat a Mozart que inclou el Concert per a clarinet i orquestra, K. 622 i el Requiem, K. 626. Així, el dissabte 2 de juny la formació comença la gira al Palau de la Música Catalana (22.30 h), el diumenge 3 de juny continua a l’Auditori de Girona (19 h) i el dilluns 4 de juny acabarà a l’Auditori de Saragossa (20.15 h). Els concerts són dirigits pel seu principal director convidat des del 1992, el britànic Sir Neville Marriner.

A la primera part d’aquests concerts, amb Joan-Enric Lluna com a clarinet solista, s’interpretarà el Concert per a clarinet i orquestra, K. 622 de Mozart, obra composta a Viena l’any 1791 per al seu gran amic clarinetista Anton Stadler.

A la segona part, amb la col·laboració del cor Amici Musicae de Saragossa, s’interpretarà el Requiem, K. 626 de Mozart. Hi intervindran com a solistes vocals la soprano Maria Hinojosa, la mezzosoprano Marisa Martins, el tenor Lluís Vilamajó i el baix José Antonio López.

L’Orquestra de Cadaqués, que actualment protagonitza una temporada estable a l’Auditori de Girona, va néixer l’any 1988 en el marc del Festival de Cadaqués. Formada per una selecció de músics de tot Europa, la formació es reuneix periòdicament per oferir en els principals cicles i festivals uns programes que es caracteritzen per l’afany d’harmonitzar les obres més conegudes del repertori simfònic amb d’altres de renovadores, recuperar obres importants del patrimoni musical històric i estrenar obres de creadors contemporanis. N’és el director titular i principal, Gianandrea Noseda; director titular, Jaime Martín, i director artístic, Llorenç Caballero. Pel que fa als artistes residents, són Jesús Rueda i Ainhoa Arteta.

El cor Amici Musicae de Saragossa es va constituir l’any1989 a iniciativa del seu actual director, Andrés Ibiricu. Anys més tard es converteix en el Coro de l’Auditorio de Zaragoza, fet que li atorga estabilitat, consolidació i, sobretot, projecció internacional. El repertori d’Amici Musicae abasta obres des del Barroc fins al segle XX. La formació ha cantat sota la batuta de directors prestigiosos, com ara Gianandrea Noseda, Miguel Ángel Gómez Martínez, Zubin Mehta, Marin Alsop, Valeri Gergiev, Juan José Olives, Cristóbal Soler, Juan Luis Martínez, Miquel Ortega i Gerd Albrecht.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter