Subscriu-te

Manel Valdivieso dirigirà el Cor Jove Nacional de Catalunya en el seu desè aniversari

El Cor Jove Nacional de Catalunya celebrarà la seva desena edició, l’any 2022, sota la batuta de Manel Valdivieso, director titular de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC) amb qui el CJNC col.laborarà per primera vegada.

L’estiu de 2022, el cor treballarà dos programes, protagonitzats respectivament per les obres dels compositors barrocs alemanys Johann Sebastian Bach i Heinrich Schütz. El primer consistirà en la interpretació del Magnificat de Bach que es podrà sentir al Palau de la Música, com a clausura del desè Festival Bachcelona, i als auditoris de Vic i Torroella de Montgrí, i que comptarà, també, amb la participació dels solistes de la Salvat Beca Bach. És en aquests concerts que el CJNC estarà acompanyat, per primera vegada, pel seu homòleg orquestral, la JONC.

El segon programa, amb el cor ja en solitari, girarà al voltant d’una altra de les grans obres del barroc alemany: les Musikalische Exequien de Schütz. En aquest cas, seran els mateixos cantaires del cor els que afrontaran les parts solistes. Aquest programa s’oferirà també en diversos concerts arreu del territori.

Tot i la seva vinculació amb el món coral des de petit, ja que es va formar a l’Escolania de Montserrat, Manel Valdivieso ha centrat la seva trajectòria professional en la direcció d’orquestra. S’ha situat al capdavant de les principals orquestres del país i ha debutat als teatres d’òpera del Gran Teatre del Liceu, el Teatro Real de Madrid, l’Òpera Nacional de Corea i l’Òpera de Washington DC, a més a més de participar en les temporades estables de l’Orquestra Simfònica de Frankfurt de l’Oder o de l’Orquestra de Cambra de Ginebra. És, també, professor al Conservatori Superior del Liceu, a Barcelona, i director artístic de la JONC des del 2001.

Les audicions per formar part de la desena edició del Cor Jove Nacional de Catalunya se celebraran a Barcelona els dies 26, 27 i 28 de febrer, i consistiran en la interpretació d’una obra de lliure elecció i d’alguns fragments del Magnificat de Bach. La inscripció es podrà fer a través de la pàgina web del cor a partir del 17 de gener, i estan obertes a qualsevol jove cantant d’entre 18 i 28 anys que vulgui complementar la seva formació i viure una experiència coral al més alt nivell.

Nascut l’estiu del 2013, a Vic, el Cor Jove Nacional de Catalunya és una iniciativa del Moviment Coral Català amb l’objectiu d’oferir noves oportunitats als millors talents del país i de convertir-se en un element simbòlic i cultural, ambaixador de l’excel·lència coral catalana.

Imatge destacada: © Igor Cortadellas.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

El baríton bagenc @CarlesPachon ha guanyat el primer premi al concurs de cant @neuestimmen d'Alemanya. Hem parlat amb ell per felicitar-lo per aquest nou èxit. Llegeix l'entrevista al web! (Foto: Besim Mazhiqi) http://www.revistamusical.cat/entrevistes/en-un-concurs-no-competeixes-amb-els-companys-sino-amb-tu-mateix/

'Mariana en sombras' d'Alberto Garcia Demestres es podrà veure el proper 7 de juliol al Petit @palaumusicacat. Més informació, al nostre web! (Foto: May Zircus) http://www.revistamusical.cat/el-petit-palau-acull-lopera-mariana-en-sombras-de-garcia-demestres-amb-escenografia-dalba-g-corral/

El compositor israelià-alemany Dror Binder guanya el 2n Premi Centcelles de Composició, convocat per l’Associació Amics de la Música de Constantí (Tarragonès), amb l'obra “Augen zu, Mund auf!”, que @kebyart estrenarà el proper 28 de juliol. El premi té una dotació de 3.000 €.

Magdalena Kozena i @SirSimonRattle van actuar a la temporada del @Liceu_cat. "El recital va ser bo i va ser aplaudit amb sinceritat, però contingudament", diu Xavier Pujol a la crítica. Llegeix-la al web! (Foto: Toni Bofill) http://www.revistamusical.cat/critica/el-bon-recital-poc-liceistic-de-kozena-i-rattle/

Segueix-nos a Twitter