Subscriu-te

Manel Valdivieso dirigirà el Cor Jove Nacional de Catalunya en el seu desè aniversari

El Cor Jove Nacional de Catalunya celebrarà la seva desena edició, l’any 2022, sota la batuta de Manel Valdivieso, director titular de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC) amb qui el CJNC col.laborarà per primera vegada.

L’estiu de 2022, el cor treballarà dos programes, protagonitzats respectivament per les obres dels compositors barrocs alemanys Johann Sebastian Bach i Heinrich Schütz. El primer consistirà en la interpretació del Magnificat de Bach que es podrà sentir al Palau de la Música, com a clausura del desè Festival Bachcelona, i als auditoris de Vic i Torroella de Montgrí, i que comptarà, també, amb la participació dels solistes de la Salvat Beca Bach. És en aquests concerts que el CJNC estarà acompanyat, per primera vegada, pel seu homòleg orquestral, la JONC.

El segon programa, amb el cor ja en solitari, girarà al voltant d’una altra de les grans obres del barroc alemany: les Musikalische Exequien de Schütz. En aquest cas, seran els mateixos cantaires del cor els que afrontaran les parts solistes. Aquest programa s’oferirà també en diversos concerts arreu del territori.

Tot i la seva vinculació amb el món coral des de petit, ja que es va formar a l’Escolania de Montserrat, Manel Valdivieso ha centrat la seva trajectòria professional en la direcció d’orquestra. S’ha situat al capdavant de les principals orquestres del país i ha debutat als teatres d’òpera del Gran Teatre del Liceu, el Teatro Real de Madrid, l’Òpera Nacional de Corea i l’Òpera de Washington DC, a més a més de participar en les temporades estables de l’Orquestra Simfònica de Frankfurt de l’Oder o de l’Orquestra de Cambra de Ginebra. És, també, professor al Conservatori Superior del Liceu, a Barcelona, i director artístic de la JONC des del 2001.

Les audicions per formar part de la desena edició del Cor Jove Nacional de Catalunya se celebraran a Barcelona els dies 26, 27 i 28 de febrer, i consistiran en la interpretació d’una obra de lliure elecció i d’alguns fragments del Magnificat de Bach. La inscripció es podrà fer a través de la pàgina web del cor a partir del 17 de gener, i estan obertes a qualsevol jove cantant d’entre 18 i 28 anys que vulgui complementar la seva formació i viure una experiència coral al més alt nivell.

Nascut l’estiu del 2013, a Vic, el Cor Jove Nacional de Catalunya és una iniciativa del Moviment Coral Català amb l’objectiu d’oferir noves oportunitats als millors talents del país i de convertir-se en un element simbòlic i cultural, ambaixador de l’excel·lència coral catalana.

Imatge destacada: © Igor Cortadellas.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Molt contents 🤩 del 3r Premi del Concurs Internacional de Música Rising Stars de Berlin!!! @UniMozarteumSbg #musicacambra #trio 📸@sergipanizo

Catorze concerts integren la programació de Nadal del @palaumusicacat, que tindrà lloc entre l'11 de desembre i el 8 de gener. Més informació, al nostre web! http://www.revistamusical.cat/els-amics-de-les-arts-seran-els-convidats-especials-del-concert-de-sant-esteve-2022/

El músic, investigador i divulgador @Pepe_Reche guanya el II Premi @JMCatalunya - @FictaEdicions d'assaig musical català. L'obra premiada proposa la revisió crítica de la recepció a Barcelona de la música contemporània a l’època de l’Orquestra Pau Casals.

El compositor argentí Demian Rudel Rey és el guanyador del Premi Internacional Frederic Mompou per l'obra 'Uenia'. El jurat també atorga una menció honorífica a l’obra 'Joan Mitchell, 1992' del compositor sud-coreà June Young Kim. @FundacioMompou

Segueix-nos a Twitter