Subscriu-te

El trio Lluna-Claret-Colom debuta al Palau de la Música Catalana el 10 de gener de 2022

El dilluns 10 de gener de 2022 (Sala de Concerts, 20 h), el trio format per Joan Enric Lluna (clarinet), Lluís Claret (violoncel) i Josep M. Colom (piano), músics d’una dilatada i intensa trajectòria musical, debutaran al Palau de la Música Catalana en format trio. Claret i Colom, representants d’una destacada i veterana generació d’intèrprets catalans, i Lluna, gran compromès amb la música de cambra, es reuneixen habitualment per oferir programes atractius i intensos. En aquesta ocasió inauguraran el cicle Palau Cambra d’aquesta temporada amb tres obres que representen el cànon més reeixit per a la conjunció dels seus instruments, com el cabdal Trio op. 114 deJohannes Brahms. Completaran el programa, obres de Mikhaïl Glinka i Joan Guinjoan, un dels compositors catalans més rellevants de la seva generació. El concert també s’inscriu dins la programació Nadal al Palau.

Obrirà el concert el Trio per a clarinet, violoncel i piano, “Patètic” de Glinka, obra de ressonàncies més occidentals que eslaves; “original per a clarinet, fagot i piano, sembla que rere de la composició s’amaga la voluntat de Glinka de materialitzar una ruïnosa relació sentimental”, explica el musicòleg i assagista Oriol Pérez Treviño al programa de mà del concert. El seguirà l’obra Puzzle de Joan Guinjoan, composta el 1979 i dedicada a Lluís Claret, juntament a Juli Panyella i Rose Marie-Cabestany. L’obra “suposa una veritable invitació al món compositiu del compositor Joan Guinjoan als anys setanta en el qual, amb un llenguatge inequívocament personal i per tant guinjonià, sap erigir-se com, dient-ho amb paraules d’Agustí Charles, un veritable compositor del nostre temps”. Finalment, el Trio per a clarinet, violoncel i piano, op. 114 de Brahms, dedicat al clarinetista Richard Mühlfeld, sembla que tampoc no s’escapa del rerefons del fracàs amorós o, si més no, de l’admiració del compositor vers Clara Schumann, a qui mai s’atreví a declarar-se. Una obra “d’intensa expressivitat i llibertat formal”, que va influir en els cercles musicals vienesos.

El segon concert del cicle Palau Cambra (18.01.22) serà protagonitzat pels germans Lucas i Arthur Jussen, que interpretaran la versió pianística d’El Carnaval dels animals de Saint-Saëns amb vuit solistes de la Filharmònica de Berlín. Després vindran els concerts del Quartet Casals (25.01.22), Cuarteto Quiroga (28.02.22), Carolyn Sampson i The Heath Quartet (05.05.22), Laia Masramon i un trio de corda amb la primera entrega de la Integral de Quartets per a Piano de Brahms (17.05.22), Quartet Gerhard (30.05.22), que clourà el projecte d’interpretar els Quartets de Mozart en honor de Haydn, i el violoncel·lista Steven Isserlis, que homenatjarà Pau Casals (15.06.22).

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter