Subscriu-te

Marta Mathéu i Francisco Poyato interpreten al Petit Palau obres de Schumann, Toldrà i Montsalvatge

Aquest dimecres, 1 de juny (20 h), la soprano Marta Mathéu i el pianista Francisco Poyato oferiran al Petit Palau un concert en coproducció amb l’Associació Franz Schubert i el Centro Nacional de Difusión Musical amb obres de Schumann, Toldrà i Montsalvatge.

El programa, que permetrà a la cantant mostrar l’enorme versatilitat del seu instrument, començarà amb la interpretació de la meitat dels lieder del cicle Myrten de Robert Schumann. Entre ells el primer, el cèlebre “Widmung” i l’últim, “Zum Schluss“, els també cèlebres “Der Nussbaum” o “Die Lotosblume” i  d’altres menys coneguts, com el preciós “Aus dem hebräischen Gesangen”.

Tot seguit, s’oferiran cinc cançons d’Eduard Toldrà: Els obercocs i les petites collidores i Festeig, que són pràcticament les primeres, compostes als vint anys; Abril i Maig que formen una mena de díptic, essent la primera alegre i espurnejant, mentre que la segona es caracteritza per un temps lent i melancòlic,  i finalment la cançó d’amor Camins de fada.

El concert es clourà amb Cinco canciones negras de Xavier Montsalvatge, la seva obra més coneguda. Una obra característica del que es coneix com antillanisme: l’ús d’elements, ritmes i temes originaris de les illes del Carib.

Imatge destacada: (c) Michal Novak.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

El compositor Hèctor Parra estrena avui diumenge i demà el monodrama 'Ich ersehne die Alpen' a @oper_stuttgart, on és 'composer in focus' aquesta temporada. https://www.staatsoper-stuttgart.de/magazin/einer-der-die-alpen-ersehnt-hctor-parra-im-gespraech/

El baríton croat Milan Perisic i la violinista tarragonina Inés Issel Burzynska guanyen els primers premis, de cant i instrument respectivament, a la 19a edició del Concurs Internacional de Música de Les Corts.

2

Les 'Passions' de Bach, un clàssic d'aquestes dates, no faltaran aquesta temporada al @palaumusicacat. Més informació, al nostre web! 📸Eric de Mildt @VLuminis @colvoc http://www.revistamusical.cat/les-dues-passions-de-bach-arriben-dijous-i-divendres-vinent-al-palau-de-la-musica/

La cantant Mireia Latorre i altres set músics han enregistrat per al segell @ColumnaMusica obres de Déodat de Séverac i Blanca Selva. "La seva veu pura, fresca i lluminosa esdevé idònia", diu @SantiRiu a la crítica. Llegeix-la al web! http://www.revistamusical.cat/critica/lamistat-i-el-vincle-musical-de-dos-amics-francocatalans/

Segueix-nos a Twitter