Subscriu-te

El nou Festival Angular omplirà cinc nits de juliol amb música clàssica a Sant Cugat del Vallès

Del 8 al 15 de juliol se celebraran a Sant Cugat del Vallès els cinc concerts de música clàssica del nou Festival Angular, que tindran com a elements en comú la qualitat artística, la vocació internacional i el marc emblemàtic del monestir d’aquesta població, ja que les actuacions tindran la façana gòtica del temple com a teló de fons.

La nova proposta, impulsada per l’Ajuntament de Sant Cugat i amb direcció artística de la flautista santcugatenca Patrícia de No, arrencarà amb l’actuació d’una formació creada expressament per a l’ocasió: l’Orquestra de Cambra Slava Ukraini, formada per músics ucraïnesos vinguts de sis països on es troben refugiats, a més de la violinista ucraïnesa Ala Voronkova i el pianista i director rus Gueràssim Voronkov, establerts a Catalunya. Interpretaran un programa que posarà de costat Les quatre estacions de Vivaldi amb l’obra homònima d’Astor Piazzolla.

El segon concert serà a càrrec del quartet de corda croat Zagreb String Quartet, un dels més antics d’Europa, que tocarà obres de Turina, Haydn i Dvořák.

Excepcionalment, un dels concerts tindrà lloc al claustre del monestir: es tracta del que oferiran la violoncel·lista Laia Puig i la pianista Alba Ventura, dedicat a Sonates de Beethoven i obres de Xostakóvitx i Mompou.

Una altra formació de nova creació, l’Orquestra del Festival Angular, oferirà el programa titulat Mozart sota les estrelles, un monogràfic del compositor de Salzburg amb participació com a solistes de la soprano santcugatenca Júlia Farrés-Llongueras i el baríton Elías Arranz, que interpretaran tant àries d’òpera com d’obres de música sacra d’aquest autor.

Finalment, el Festival es clourà amb una sessió d’òpera: l’entitat santcugatenca Apròpera oferirà una versió cambrística d’Anna Bolena de Donizetti, en què participaran sis cantants solistes acompanyats de piano.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter