Subscriu-te

Max Richter debuta al Palau de la Música amb dos dels seus treballs més íntims i personals

El proper dimecres, 22 de juny (20 h), un dels compositors i intèrprets actuals més destacats, Max Richter, actuarà per primera vegada al Palau de la Música.

Acompanyat d’un quintet de corda, Richter presentarà dos dels seus treballs més intimistes i personals: Infra i The blue notebooks. Ambdues obres són ecos de successos que han commogut l’opinió pública occidental a l’inici de segle i que Richter articula amb una combinació d’instruments acústics i electrònica i l’ús d’un llenguatge minimalista, elements indissociables de la seva música. El concert s’emmarca dins del cicle Palau Fronteres.

Mediàtic i carismàtic, Richter és un dels compositors més destacats del postminimalisme.  A més de publicar els seus propis àlbums en solitari, la seva obra apareix en multitud de bandes sonores de sèries i de televisió.  Com a compositor té una visió que l’ha portat a explorar constantment noves esferes electròniques, i com a músic ha ofert actuacions arreu del món.

Infra es basa en poemes de La terra gastada de T. S. Eliot, una pregària per a una civilització destruïda per la primera gran guerra, i pels atemptats al metro de Londres del 2005.

Quant a The blue notebooks, peça que aplega bona part de la seva producció pianística i que l’ha encimbellat a la fama mundial, suposa la resposta de Richter a la invasió de l’Iraq per part dels Estats Units d’Amèrica el 2003.

Imatge destacada: (c) Mike Terry.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

El Gran Teatre del @Liceu_cat ofereix aquests dies "La flauta màgica" de Mozart. "Cal un visionari, un poeta, perquè ens reveli el que tenim davant del nas", diu Abel Miró a la crítica. Llegeix-la al web! (Foto: David Ruano) http://www.revistamusical.cat/critica/la-grandesa-de-descobrir-levident/

L'activitat coral continuarà al centre de l'Associació Orfeó Català amb la nova junta directiva, proclamada aquest dimarts 21 de juny en Assemblea de socis al @palaumusicacat. Més informació, al nostre web! (Foto: Toni Bofill) http://www.revistamusical.cat/joaquim-uriach-presenta-el-seu-programa-com-a-nou-president-de-lassociacio-orfeo-catala/

L' @AcademiaMusica_ va lliurar aquest dimarts els seus guardons anuals a @auditoribcn. Més informació, al nostre web! (Foto: Alice Brazzit) http://www.revistamusical.cat/lacademia-catalana-de-la-musica-lliura-els-premis-alicia-2022-coincidint-amb-el-dia-de-la-musica/

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, un enamorat de Gaudí i continuador de la Sagrada Família
https://bit.ly/3HFvRjR

Segueix-nos a Twitter