Subscriu-te

El Festival Internacional Orgue de Montserrat 2022 recupera la internacionalitat

La basílica de Santa Maria de Montserrat acollirà aquest estiu un nou cicle de concerts d’orgue dins el Festival Internacional Orgue de Montserrat. Cassià M. Just, In Memoriam 2022 (FIOM 2022). I ho farà amb la presència d’intèrprets de projecció internacional després de dos anys amb artistes exclusivament catalans, espanyols o residents a l’Estat per evitar desplaçaments internacionals a causa de la pandèmia i poder mantenir l’oferta de quatre concerts. Aquest any el Festival es desenvoluparà els dissabtes 25 de juny, 16 de juliol i 6 i 20 d’agost, amb entrada lliure.

El concert inaugural serà protagonitzat pel Quartetto Anèmone i l’organista Christian Alejandro Almada,organista titular de la basílica de Sant Pau Extramurs de Roma. Amb el nom “Noves sonoritats”, el programa inclourà obres de Boëllmann, Mendelssohn, Vierne, Chembari i Guilmant. El concert es podrà escoltar en directe a través de Montserrat Ràdio i una setmana després (2 de juliol, 22.30 h) per les televisions adherides a la Xarxa Audiovisual Local.

L’organista d’origen argentí Christian A. Almada

El segon concert comptarà amb Roberto Fresco, un dels organistes espanyols amb més projecció internacional i titular de la catedral de l’Almudena de Madrid. El programa de concert inclourà, bàsicament, obres de J. S. Bach. La tercera cita reunirà orgue i trompa, tot reprenent els cicles estables d’abans de la pandèmia, amb els diàlegs de l’orgue amb altres instruments. En aquest cas, l’organista catalana fincada a Alemanya Mar Vaqué i la trompista Isabel Martínez interpretaran música de diverses èpoques, de Bach i Telemann fins a autors contemporanis.

Finalment, el FIOM 2022 acabarà amb l’Scott Brothers Duo,format pels germans de Manchester Tom i Jonathan Scott, que ja van actuar a Montserrat l’any 2017. En aquesta ocasió l’orgue dialogarà amb el piano solista en un programa nou i suggeridor en què la combinació sonora dels dos instruments proposa una experiència fascinant. Molts dels arranjaments que s’escoltaran són de Jonathan Scott, reconegut internacionalment com a compositor.

Per accedir als concerts (21 h) cal fer reserva prèvia al web https://abadiamontserrat.cat/FIOM. També es podran escoltar tots quatre concerts en directe per Montserrat Ràdio i en diferit a través de la Xarxa Audiovisual Local en dates que s’aniran concretant. El FIOM està patrocinat per l’Abadia de Montserrat i laFundació Pinnae, projectat sota la direcció artística del P. Jordi-Agustí Piqué i l’assessorament de l’organista Miquel González.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter