Subscriu-te

Noa presenta ‘Letters to Bach’, el seu particular homenatge a J. S. Bach, al Palau de la Música

Dimecres vinent, 5 de maig (Sala de Concerts, 20.30 h), la cantant israeliana Noa oferirà al Palau de la Música Catalana el seu darrer enregistrament, Letters to Bach (Cartes a Bach), un particular homenatge a J. S. Bach des del respecte i l’admiració que li professa, mitjançant una recreació dels temes musicals més populars del compositor alemany, amb textos escrits per ella mateixa. Amb aquestes cartes, interpretades amb el seu estil característic, Noa vol “pujar tan amunt com em sigui possible, fins a l’Everest musical, i llançar un repte als meus oients i alhora delectar-los”.

Noa presenta així aquestes Letters to Bach: “Estimat Johann Sebastian Bach. Han passat tres-cents anys des que aquesta música meravellosa va emergir de tu en una explosió de bellesa encegadora. Han passat tres segles i la teva música encara ens emociona i ens fa creure en alguna cosa més gran que nosaltres, tot unint-nos en una sola veu. Ah, Johann, que n’ets, de meravellós!”

Noa estarà acompanyada pel seu col·laborador habitual, el guitarrista Gil Dor, i per la violoncel·lista Hila Karni i la violinista Lir Vaginsky. Aquestes dues joves intèrprets, que han estat premiades en prestigiosos concursos de l’àmbit de la música clàssica, iniciaran el concert amb arranjaments propis d’algunes de les peces més destacades de J. S. Bach. A continuació Noa cantarà les seves cartes a Bach (The race, Little loving, Look at me, All of the angels, Vertigo, Mars, A pair, Oh mama dear, No baby, Ave Maria), escrites en anglès i en hebreu, que parlen “de les xacres del món actual –la cobdícia, l’opressió i l’odi– i proposa de combatre-les amb l’amor cap a un mateix i el proïsme i mantenint la fe que un retorn al sentit de comunitat pot obrar la salvació”, com explica Miquel Gené al programa de mà del concert.

El concert, que forma part del cicle Palau Fronteres, estava inicialment programat per a l’11 de febrer passat, però a causa de les dificultats de mobilitat internacional motivades per la COVID es va haver de posposar al 5 de maig. Aquest concert al Palau de la Música Catalana serà el primer concert de Noa desprès del confinament; curiosament, el darrer concert de la cantant abans del confinament també va ser al Palau, el 7 de març de 2020, dins el festival Guitar BCN, i va comptar amb la col·laboració del Cor de Noies de l’Orfeó Català.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

La Associació @LiricAND va presentar la sarsuela 'Cecilia Valdés' de Gustavo Roig. "La capacitat de sumar esforços i l’empatia en l’equip base hi són. És obvi que la companyia avança amb pas ferm", diu @AlbertFFlamari1 a la crítica. Llegeix-la al web! http://www.revistamusical.cat/critica/de-cuba-als-pirineus/

El tenor @piotrbeczala va actuar dijous al @palaumusicacat. "Sabedor d’allò que el públic espera d’ell i reservant-ho per al final, Beczala va dedicar bona part del recital a repertori de petit format", diu @alberttorrens2 a la crítica. Llegeix-la al web! http://www.revistamusical.cat/critica/beczala-torna-a-guanyar-se-el-palau/

A partir del 24 de maig, l’aforament dels actes culturals serà del 70%

Fins al 26 de juny, el @museumusicabcn mostra instruments de Nova Guinea en col.laboració amb la Fundació La Fontana. S'exposen 15 instruments, entre els quals hi ha trompes, flautes, brunzidors i tambors de membrana, escletxa i aigua. La comissària és Elena Martínez-Jacquet.

Segueix-nos a Twitter