Subscriu-te

Nou cicle de música clàssica Núria Delclòs, Clàssica al Cafè, a Tarragona

cicle Núria Delclòs-Tarragona cartell

El proper dissabte, 16 de novembre, s’inaugura al Cafè Metropol de Tarragona el cicle Núria Delclòs, Clàssica al Cafè. Es tracta d’un cicle semestral, de novembre de 2013 a abril de 2014, en el qual s’oferirà un concert mensual al Cafè Metropol, local emblemàtic de la ciutat de Tarragona, que amplia amb formacions de música clàssica el ventall de propostes artístiques fins ara habituals d’aquest espai, però mantenint el segell de l’actuació en directe i de qualitat. La programació alternarà projectes joves amb propostes amb més experiència, tot oferint una gamma de formacions molt àmplia i aprofitant la qualitat de molts projectes tarragonins i a la vegada donant l’oportunitat als espectadors de sentir músics de tot el territori català.

El nom del cicle, Núria Delclòs, Clàssica al Cafè, vol recordar el compromís amb la música i la cultura de l’estimada pianista i pedagoga tarragonina Núria Delclòs (Tarragona 1926-2008); el primer concert coincideix amb el cinquè aniversari de la seva mort.

El Trio Koré inaugura el cicle el dissabte, 16 de novembre, a les 22 hores
El Trio Koré inaugura el cicle el dissabte, 16 de novembre, a les 22 hores

Aquests mesos de novembre i desembre de 2013 hi actuaran el Trio Koré –nascut l’any 2011 a Barcelona–, format per Mireia Vila (violí), Neus Tamayo (violoncel) i Nora Girbau (piano), amb un repertori en què destaquen obres de Mendelssohn, Brahms, Xostakóvitx, Piazzolla, Rakhmàninov i Bridge; i el Quintet Jamin, un conjunt de joves músics professionals amb inquietuds artístiques que neix del desig de compartir la música, apropar al públic un repertori clàssic i contemporani i explorar altres estils, sempre buscant la innovació interpretativa i la màxima qualitat musical en cada nota.

Ja el 2014, al gener serà el torn del Duo Miró, format per la violoncel·lista Marta Mulero i el pianista Medir Bonachi, creat amb la intenció d’oferir música de cambra amb un repertori des del Barroc fins a la música contemporània, passant pel Classicisme i el Romanticisme, entre altres estils. El duet de violí i percussió format per Josep Maria Ferrando i Francesc Vidagany oferirà la seva actuació al febrer; la formació nasqué amb una clara vocació d’investigació en el camp de la música contemporània a partir de la seva col·laboració en l’espectacle poeticomusical Les dents del gat, de la compositora tarragonina Carlota Baldrís.

El mes de març acollirà un recital de lied a càrrec de baríton Francesc Ortega i el pianista Marc Serra, que presentaran el programa “Amors de poeta”, un viatge per les sensacions amoroses del poeta alemany Heinrich Heine i musicades per a veu i piano per Robert Schumann; es tracta de dos cicles de cançons, un dels quals el conegut Amor de poeta.

El grup vocal Quartet Mèlt clourà el cicle Núria Delclòs, Clàssica al Cafè, a l’abril de 2014
El grup vocal Quartet Mèlt clourà el cicle Núria Delclòs, Clàssica al Cafè, a l’abril de 2014

Finalment, el cicle clourà al mes d’abril amb el Quartet Mèlt, un grup vocal jove creat el 2012 i format per quatre cantants –la soprano Magalí Sesé, la contralt Ariadna Olivé, el tenor Eloi Fort i el baríton Oriol Quintana–, procedents de diferents indrets de Catalunya i que treballa un repertori molt ampli i variat, des d’obres de música antiga fins a temes moderns, i amb voluntat didàctica en cada una de les seves actuacions. El Quartet Mèlt presentarà el projecte “Masterconcert”, una proposta que comprèn obres corals de diferents estils i èpoques, ordenades de forma cronològica; serà un concert didàctic i divulgatiu, ja que els mateixos membres del quartet presentaran la majoria d’obres que interpretaran per tal de fer-les més entenedores i accessibles.

Aquest cicle és autofinançat, però cal que cada un dels assistents aporti 7 euros per a una consumició; es pot adquirir un abonament per a sis consumicions, una per a cada concert, per 35 euros. Més informació a www.lacuriosa.cat

Descarregar PDF

Molt contents 🤩 del 3r Premi del Concurs Internacional de Música Rising Stars de Berlin!!! @UniMozarteumSbg #musicacambra #trio 📸@sergipanizo

Catorze concerts integren la programació de Nadal del @palaumusicacat, que tindrà lloc entre l'11 de desembre i el 8 de gener. Més informació, al nostre web! http://www.revistamusical.cat/els-amics-de-les-arts-seran-els-convidats-especials-del-concert-de-sant-esteve-2022/

El músic, investigador i divulgador @Pepe_Reche guanya el II Premi @JMCatalunya - @FictaEdicions d'assaig musical català. L'obra premiada proposa la revisió crítica de la recepció a Barcelona de la música contemporània a l’època de l’Orquestra Pau Casals.

El compositor argentí Demian Rudel Rey és el guanyador del Premi Internacional Frederic Mompou per l'obra 'Uenia'. El jurat també atorga una menció honorífica a l’obra 'Joan Mitchell, 1992' del compositor sud-coreà June Young Kim. @FundacioMompou

Segueix-nos a Twitter