Subscriu-te

La Coral Cantiga i l’OCT48 van estrenar ‘Mobília o la vita è mobile’ d’Albert Guinovart i Piti Español

Moment de l’estrena de ‘Mobília o la vita è mobile’ d’Albert Guinovart i Piti Español, el 10 de novembre de 2013 a Terrassa
Moment de l’estrena de Mobília o la vita è mobile d’Albert Guinovart i Piti Español, el 10 de novembre de 2013 a Terrassa

El diumenge 10 de novembre la Coral Cantiga i l’Orquestra de Cambra Terrassa 48 (Quim Térmens, concertino director) van estrenar al Teatre Principal de Terrassa la cantata Mobília o la vita è mobile d’Albert Guinovart, amb text del conegut guionista –sobretot de televisió i cinema– Piti Español, direcció teatral de Joan Lluís Bozzo i direcció musical de Pep Prats –director titular de la Coral Cantiga–, i amb la participació dels actors Toni Viñals i Mariona Castillo.

Mobília és una cantata que gira al voltant de la comunicació telefònica sense fils i dels aparells que la fan possible: els mòbils. La Coral Cantiga i l’Orquestra de Cambra Terrassa 48 acompanyats de dos actors i cantants solistes fan un recorregut musical per algunes situacions i moments significatius de la vida de qualsevol de nosaltres, lligats als mòbils, i pels sentiments que la possessió o absència d’aquests petits aparells ens provoquen. Mobília juga amb moviments escènics poc freqüents en cantates d’aquesta mena: els cantants, la coral i fins i tot els músics es mouen per l’escenari, juguen amb els seus mòbils, se separen en bàndols, canten entre el públic i tot, amb la intenció de bastir un espectacle d’una hora de durada dinàmic, entretingut i sobretot que provoca emocions i atrapa els espectadors.

L’estrena d’aquest espectacle va tenir una gran acceptació del públic, el qual va entusiasmar-se amb la història i va riure de valent amb els gags que feien el cor, els actors, l’orquestra i el director. “Es tracta d’un espectacle de gran bellesa, divertit i emocionant i esperem fer-lo moltes vegades”, manifesta un membre de l’organització. De moment, Mobília o la vita è mobile es podrà tornar a veure al Teatre El Jardí de Figueres el 25 de gener de 2014, a les 20 hores.

La Coral Cantiga dels Lluïsos de Gràcia va ser fundada l’any 1961 per Leo Massó i n’han estat directors Leo Massó, Oriol Ponsa, Edmon Colomer i, actualment, Josep Prats. La seva activitat artística ha estat i és intensa en tots els àmbits (amb prestigioses orquestres, en sales i festivals importants, tant nacionals com internacionals) i conrea un repertori que abasta totes les èpoques i estils, tot destacant els seus originals espectacles poeticomusicals.

Per la seva banda, l’Orquestra de Cambra Terrassa 48 (OCT48) aposta per la recerca constant de repertori universal per a cordes, cosa que li ha atorgat un ampli reconeixement. L’OCT48 explora nous camins musicals i escènics amb la creació d’espectacles multidisciplinaris de producció pròpia, tant per a públic de concert com per a escolars. Dirigida des del violí pel músic sabadellenc Quim Térmens, és l’orquestra resident de l’Auditori Municipal de Terrassa, on fa la seva temporada estable de concerts.

Descarregar PDF
Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter