Subscriu-te

Nou disc de Daniel Ligoro dedicat a George Gershwin

disc_Ligorio_portada

El pianista català Daniel Ligorio acaba d’enregistrar un nou compacte amb música de George Gershwin que inclou la versió per a piano sol de la Rhapsody in blue, Fantasy on Gershwin, Porgy and Bess (arranjament d’Earl Wild) i I got rhythm, entre altres obres del compositor nord-americà. El disc, que es titula Rhapsody in blue. Daniel Ligorio plays Gershwin, és editat per Warner Classics i estarà disponible al mercat a partir de dimarts, 21 d’octubre.

Daniel Ligorio està considerat per la crítica i el públic com un dels pianistes de més projecció del panorama nacional. Ha ofert recitals sol i amb orquestra a les sales i els festivals més significatius del país, amb gran èxit de crítica i públic.

Els darrers anys ha intervingut en diversos projectes discogràfics, com l’enregistrament del Concert per a piano i orquestra de Joaquín Rodrigo (Naxos), de la integral per a piano de Manuel de Falla (Naxos) i de la integral dels trios per a piano violí i violoncel de Turina (Columna Música), amb el Trio Arriaga, del qual és membre; també va intervenir en l’estrena internacional del concert per a dos pianos i orquestra Juventus d’Antón García Abril, amb motiu del cinquanta aniversari de Joventuts Musicals d’Espanya. Entre els premis que ha rebut, tant com a pianista i com a component de diferents grups de cambra, a nivell estatal destaquen el del Concurs Nacional de Joventuts Musicals d’Espanya, l’Infanta Cristina o el de la Fundació Yamaha; i a nivell internacional el Kendall Taylor Beethoven Piano Prize, Quilter Piano Competition, Hopkinson Gold Medal & Sydney & Peggy Shimmin Piano Prize, International Tournament Competition i el primer premi del concurs Gaetano Zinnetti de Verona.

Ha col·laborat amb el Quartet Brodsky, Quartet de la Gewandhaus de Leipzig, Quartet de Praga, Quartet Pezze d’Itàlia, amb els directors Marcello Biotti, Robert King i Josep Pons, i amb les orquestres més prestigioses del país, com les simfòniques de Sevilla, Màlaga, Còrdova, Pablo Sarasate de Pamplona, RTVE, Galícia, Múrcia, Extremadura, i de la Fundació Gulbenkian de Lisboa, en un llarg etcètera; també cal destacar la seva col·laboració com a assessor musical amb el director de cinema Ventura Pons enregistrant fragments pianístics per a la pel·lícula The food of Love.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Mor el director de cors, pianista i compositor Jordi-Lluís Rigol. Víctima de la Covid, s’havia format a Barcelona, Mallorca, Anglaterra i els Països Baixos i és autor de cantates i cançons per a cors infantils i d’obres corals, així com de música escènica.

"Cal entendre el @museumusicabcn com un museu del segle XXI", diu Jordi Alomar, el nou director de la institució, en una de les seves primeres entrevistes. Llegeix-la al web! http://www.revistamusical.cat/entrevistes/nou-director-del-museu-de-la-musica/

Musica Reservata de Barcelona va estrenar al @palaumusicacat la 'Missa' de @JoanMagrane, una obra que "evoluciona en un constant joc de confluències i dispersions dins d'una unitat d’estil", en paraules d' @AlbertFFlamari1. Llegeix la crítica al web! http://www.revistamusical.cat/critica/magrane-missa-escrita-est/

El Mandelring Quartet oferirà aquest diumenge l'estrena mundial del quartet de corda 'Post lucem' de @ferrancruixent a @FIMMarvao (Portugal). L'obra consta de dos moviments contrastats amb al·lusions al 'Quartet op. 133' de Beethoven (Foto: May Zircus)

Segueix-nos a Twitter