Subscriu-te

Nou Verkami per publicar el llibre ‘La carrera de Victoria de los Ángeles’

Victòria dels Àngels. © Pau Barceló/Arxiu RMC
Victòria dels Àngels. © Pau Barceló/Arxiu RMC

La Fundació Victoria de los Ángeles acaba de posar en marxa una campanya de micromecenatge a través del portal Verkami per aconseguir els 4.300 euros que costa l’edició del llibre La carrera de Victoria de los Ángeles, escrit per Manuel Capdevila, admirador i amic personal de la cantant i divulgador musical a través dels llibres, la musicografia, les traduccions de lieder alemanys i la seva tasca a Joventuts Musicals.

En l’enllaç següent es pot accedir al projecte, que consisteix en la impressió del llibre, de 650 pàgines, que tindrà un preu final de 36 euros: http://www.verkami.com/projects/4287.

El llibre recull el transcurs detallat de la carrera de Victoria de los Ángeles, amb les seves actuacions, que van omplir la vida de la cantant, una vida dedicada íntegrament a la música. El llibre plasma la seva carrera dia rere dia: països, ciutats, teatres, compositors, obres, acompanyants, repartiments, directors, orquestres i enregistraments.

Posseïdora d’una veu excepcional, bellíssima pel seu timbre i d’impostació natural, la barcelonina Victòria dels Àngels (1923-2005) va ser una de les millors sopranos de la seva generació. Va combinar des de molt jove l’òpera amb el lied i va ser la primera intèrpret espanyola a actuar a la mítica Festspielhaus de Bayreuth. El seu repertori estava integrat d’òperes, oratoris i lieder d’autors des del segle XVII fins al XX, incloent-hi partitures expressament escrites per a ella. Va popularitzar cançons tradicionals espanyoles, catalanes i sefardites en actuacions que la van portar als cinc continents i va deixar un ampli llegat discogràfic, que continua sent de referència per a la crítica especialitzada i el públic melòman de tot el món.

Els participants en el projecte tindran una sèrie de recompenses en funció de la seva aportació econòmica, que pot oscil·lar entre 10 i 250 euros. Concretament, des de la menció especial al llibre, a l’adquisició del llibre, dues entrades per a un concert organitzat per la Fundació Victoria de los Ángeles o un volum discogràfic de la cantant. El lliurament de les recompenses es faran efectives als 15 o 20 dies d’enllestit el projecte, per donar temps a la impressió dels noms al llibre.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Coincidint amb l’exposició "Joan Manén, el cavaller ben trobat", la Biblioteca de Catalunya acollirà, el dimarts 27 d'abril, la presentació del disc i del nou web del compositor i violinista Joan Manén.
🗓️27/04
⏱️19:30h
📍Sala de Llevant
ℹ️https://ja.cat/C7tC1

La Biblioteca de Catalunya us convida a visitar l’exposició "Joan Manén, el cavaller ben trobat", comissariada per Rosa Montalt, cap de la Secció de Música de la BC.
📅Fins al 28/05
📍Espai Zero
ℹ️ https://ja.cat/dPpV1

Malgrat que ja no siguem a l'Any Beethoven, el compositor alemany és un objecte d'estudi inabastable. Avui, centrem l'atenció en la seva relació i rebuda a la capital britànica, amb aquest magnífic article de Marina Rodríguez Brià. Llegeix-lo al web! http://www.revistamusical.cat/beethoven-i-el-focus-musical-de-londres/

El curs i festival de música medieval i renaixentista de @CDMinistrers a Morella (Els Ports) arriba enguany al desè aniversari. Més informació, al nostre web! http://www.revistamusical.cat/early-music-morella-presenta-el-x-curs-i-festival-internacional-de-musica-medieval-i-renaixentista/

Segueix-nos a Twitter