Subscriu-te

Nou Verkami per publicar el llibre ‘La carrera de Victoria de los Ángeles’

Victòria dels Àngels. © Pau Barceló/Arxiu RMC
Victòria dels Àngels. © Pau Barceló/Arxiu RMC

La Fundació Victoria de los Ángeles acaba de posar en marxa una campanya de micromecenatge a través del portal Verkami per aconseguir els 4.300 euros que costa l’edició del llibre La carrera de Victoria de los Ángeles, escrit per Manuel Capdevila, admirador i amic personal de la cantant i divulgador musical a través dels llibres, la musicografia, les traduccions de lieder alemanys i la seva tasca a Joventuts Musicals.

En l’enllaç següent es pot accedir al projecte, que consisteix en la impressió del llibre, de 650 pàgines, que tindrà un preu final de 36 euros: http://www.verkami.com/projects/4287.

El llibre recull el transcurs detallat de la carrera de Victoria de los Ángeles, amb les seves actuacions, que van omplir la vida de la cantant, una vida dedicada íntegrament a la música. El llibre plasma la seva carrera dia rere dia: països, ciutats, teatres, compositors, obres, acompanyants, repartiments, directors, orquestres i enregistraments.

Posseïdora d’una veu excepcional, bellíssima pel seu timbre i d’impostació natural, la barcelonina Victòria dels Àngels (1923-2005) va ser una de les millors sopranos de la seva generació. Va combinar des de molt jove l’òpera amb el lied i va ser la primera intèrpret espanyola a actuar a la mítica Festspielhaus de Bayreuth. El seu repertori estava integrat d’òperes, oratoris i lieder d’autors des del segle XVII fins al XX, incloent-hi partitures expressament escrites per a ella. Va popularitzar cançons tradicionals espanyoles, catalanes i sefardites en actuacions que la van portar als cinc continents i va deixar un ampli llegat discogràfic, que continua sent de referència per a la crítica especialitzada i el públic melòman de tot el món.

Els participants en el projecte tindran una sèrie de recompenses en funció de la seva aportació econòmica, que pot oscil·lar entre 10 i 250 euros. Concretament, des de la menció especial al llibre, a l’adquisició del llibre, dues entrades per a un concert organitzat per la Fundació Victoria de los Ángeles o un volum discogràfic de la cantant. El lliurament de les recompenses es faran efectives als 15 o 20 dies d’enllestit el projecte, per donar temps a la impressió dels noms al llibre.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

El director del @museumusicabcn, @jordi_alomar, ha detallat el seu projecte artístic per a l'equipament. Més informació, al nostre web! http://www.revistamusical.cat/el-museu-de-la-musica-renovara-tant-la-seva-exposicio-permanent-com-les-temporals-i-crea-dos-nous-cicles-de-concerts/

La @fschubertfilh interpreta aquests dies 'Les quatre estacions' de Vivaldi al @palaumusicacat, entre d'altres. "Ferschtman va plantejar una versió dels concerts desconcertant", diu Lluís Trullén a la crítica. Llegeix-la al web! (Foto: Martí E. Berenguer) http://www.revistamusical.cat/critica/labsencia-dalessandrini-marca-el-concert-de-la-franz-schubert-filharmonia/

.@auditoribcn va acollir l'estrena d'una obra de @RaquelGTomas. "'Suite of myself' té molt en compte les limitacions dels cors amateurs", diu @AlbertFFlamari1 a la crítica. Llegeix-la al web! http://www.revistamusical.cat/critica/slekyte-una-batuta-de-futur/

La @FundacioMompou convoca la 43a edició del Concurs de Joves Compositors, per a conjunt de cambra format per violí, viola, violoncel, contrabaix, flauta, oboè, clarinet, fagot i trompa. Premi: 4.000€ i estrena de l’obra. Data límit de presentació: 14 d’octubre de 2022.

Segueix-nos a Twitter