Subscriu-te

Nova edició de l’Art Llobet, Festival de les Arts i la Guitarra 2017, fins al 5 de novembre

La 14a edició del Festival de les Arts i la Guitarra, Art Llobet 2017 (Certamen Internacional de Guitarra de Barcelona Miquel Llobet, dedicat a aquest guitarrista i compositor català universal), que va començar el 15 d’octubre passat i acabarà el proper 5 de novembre, atorga un any més la capitalitat mundial de la guitarra a la ciutat de Barcelona. Les diferents activitats del Festival: concurs, concerts i conferències, tenen lloc en emblemàtics espais patrimonials, culturals i socials de Barcelona (com la Casa Elizalde, la basílica dels Sants Just i Pastor, la Biblioteca de Catalunya, el Casal Can Travi o el Museu de la Música), i també a Montcada i Reixac i l’Hospitalet de Llobregat. Arts Llobet 2017 es clourà el 5 de novembre amb la final del Certamen Llobet a l’Auditori de Barcelona.

També, el mateix dia 5, tindrà lloc al cementiri del Poblenou el tradicional homenatge a Miquel Llobet al costat de la seva tomba, acte que inclourà parlaments i petites actuacions dels guitarristes convidats al certamen. I la tradicional Ruta Llobet s’esdevindrà diumenge que ve, 29 d’octubre. Es tracta d’un passeig per la Barcelona guitarrista, pels carrers del Barri Gòtic, guiada i comentada per Josep Maria Mangado, guitarrista, investigador i president del Cercle Guitarrístic de Catalunya.

La part concertística compta aquest any amb guitarristes i formacions d’arreu. Hi intervenen José Luis Ruiz del Puerto; Ignacio Ramos, Silvia Nogales i Esther Acevedo; Ensemble Amoria; els joves guitarristes guanyadors del Concurs Lopategui (en diferents categories) Miquel Tordera, Claudia Dorado i Celia Prieto, i del Concurs Ferran Sor: Miguel Marín; el quintet Belstrings; el duo Ruhí-Camahort; el duo format per Elena i Hendrik Martin; Josep Maria Mangado; Joan Furió i Eulàlia Vivas; Flexart Trio; Duo Parejo-Parellada, i Duarte-Salazar Duo.

I pel que fa al concurs internacional de guitarra Certamen Llobet, es presentarà el 2 de novembre al Museu de la Música, i es farà el sorteig i la classificació dels concursants. L’endemà tindrà lloc la prova semifinal i el 5 de novembre, a l’Auditori de Barcelona (Sala Oriol Martorell), la final amb tres intèrprets acompanyats pel quartet Belstrings. Seguirà l’actuació de la Jove Orquestra Filharmònica de Catalunya (JOFICAT). La vetllada es clausurarà amb el lliurament de premis.

Podeu consultar la totalitat d’activitats a: http://artllobet.com/

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter