Subscriu-te

Nova edició del Festival Música a la Catalunya Romànica

Una actuació de l’Orquestra Barroca Catalana, dirigida per Charles Limouse (foto d’arxiu)
Una actuació de l’Orquestra Barroca Catalana, dirigida per Charles Limouse (foto d’arxiu)

La Catalunya Nord (a la regió administrativa francesa del Llenguadoc-Rosselló) acull aquest setembre una nova edició, la trenta-unena, del Festival Música a la Catalunya Romànica. Nascut l’any 1983, la iniciativa ha tingut des de l’inici l’objectiu de crear un festival itinerant, fora de Perpinyà, que porti el públic a les esglésies i capelles romàniques, llocs que en alguns casos són fins i tot desconeguts pels mateixos nord-catalans, i, a més, situar el Festival al mes de setembre, com a prolongació natural de la vida cultural. Enguany el Festival programa cinc concerts, durant dos caps de setmana a les esglésies romàniques del Vallespir i de l’Albera, del 6 al 15 de setembre, i en els quals la música barroca tindrà un pes important amb la intervenció de músics de renom internacional.

El primer concert serà aquest divendres, 6 de setembre, a la catedral d’Elna (21 h) amb l’Orquestra Barroca Catalana dirigida pel flautista Charles Limouse –amb Santi Aubert com a primer violí)– i amb un programa integrat per concerts i simfonies de Bach, Vivaldi i Telemann. El Festival continuarà el diumenge, 8 de setembre, a l’ermita de Sant Ferriol de Ceret (17 h) amb un recital de clavecí a càrrec de Blandine Rannou, que interpretarà obres de Bach i Rameau.

El cor masculí Marani interpretarà polifonia sacra i profana de Geòrgia
El cor masculí Marani interpretarà polifonia sacra i profana de Geòrgia

El cap de setmana següent, el divendres 13 de setembre actuarà a l’església de Sant Andreu (21 h) Viva Biancaluna Biffi, viola amb arc, que interpretarà i recitarà poesia i música italiana del Renaixement. El dissabte 14 de setembre serà el torn del cor masculí georgià Marani, dirigit per Tariel Vatchadzé, que interpretarà polifonia sacra i profana de Geòrgia, a la catedral d’Elna (21 h). Finalment, el Festival es clourà el diumenge 15 de setembre, a l’església del Voló (17 h), amb el quartet format per Luanda Siqueira, (soprano) Charles Limouse (flautes), Marjolaine Cambon (viola de gamba) i Gilles Harlé (clavecí), el qual oferirà obres del Renaixement i el Barroc, concretament de Purcell, Monteverdi, Ortiz i Bach.

Els concerts tenen un preu de 20 o 25 euros i es poden adquirir abonaments per a tres, quatre o cinc concerts. Es pot consultar informació més detallada i fer-hi reserves al web del Festival: www.musiquecatalogneromane.fr o bé a l’adreça de correu electrònic festivalmcr66@orange.fr.

Descarregar PDF

Molt contents 🤩 del 3r Premi del Concurs Internacional de Música Rising Stars de Berlin!!! @UniMozarteumSbg #musicacambra #trio 📸@sergipanizo

Catorze concerts integren la programació de Nadal del @palaumusicacat, que tindrà lloc entre l'11 de desembre i el 8 de gener. Més informació, al nostre web! http://www.revistamusical.cat/els-amics-de-les-arts-seran-els-convidats-especials-del-concert-de-sant-esteve-2022/

El músic, investigador i divulgador @Pepe_Reche guanya el II Premi @JMCatalunya - @FictaEdicions d'assaig musical català. L'obra premiada proposa la revisió crítica de la recepció a Barcelona de la música contemporània a l’època de l’Orquestra Pau Casals.

El compositor argentí Demian Rudel Rey és el guanyador del Premi Internacional Frederic Mompou per l'obra 'Uenia'. El jurat també atorga una menció honorífica a l’obra 'Joan Mitchell, 1992' del compositor sud-coreà June Young Kim. @FundacioMompou

Segueix-nos a Twitter