Subscriu-te
,

Noves iniciatives a l’entorn de la música antiga i l’òpera a Sant Cugat del Vallès

Dues entitats, el col·lectiu Música Antiga Sant Cugat i l’associació AprÒpera, iniciaran diverses activitats a l’entorn de la música antiga i l’òpera (respectivament) a Sant Cugat del Vallès aquest mes de setembre.

Música Antiga Sant Cugat, un grup d’artistes i professionals procedents de diverses disciplines units per l’interès comú envers la música antiga, iniciarà aquest mes de setembre una activitat titulada “Contratemps. Músiques històriques, ara!”. Es tracta d’unes jornades amb concerts, xerrades i mostres a l’entorn de la creació, el repertori, els instruments i les tècniques interpretatives d’aquest període.

Mitjançant les sessions, algunes de les quals seran gratuïtes i d’altres tindran un preu assequible, aquest conjunt de músics, musicòlegs, lutiers i arqueters es proposa mostrar les músiques històriques de manera propera i accessible, tant per al públic entès com per a aquells que hi accedeixin per primera vegada. Així mateix, hi haurà actes que no tan sols faran èmfasi en la música, sinó també en l’artesania, la didàctica, la posada en escena, l’humor o altres disciplines, com la gastronomia o el teatre.

El programa complet de Contratemps es pot consultar a https://contratemps.com/ i tindrà lloc en espais com el claustre del monestir, l’Aula Magna i el Celler Cooperatiu de Sant Cugat del Vallès. Alguns dels artistes que hi actuaran, del 13 al 15 de setembre, seran Esteban Mazer (clavecí) i Lixsania Fernández (viola de gamba), Ricard Renart i Alzy Kim (violins barroc i modern) o l’Ensemble Contratemps, que acompanyarà els cantants Elise Efremov (soprano), Jorge Juan Morata (tenor) i Juan Carlos Esteve (baix-baríton) en una interpretació de l’òpera Bastià i Bastiana de W. A. Mozart.

El tenor Marc Sala. © Antoni Bofill

Per la seva banda, el proper 26 de setembre es donarà a conèixer AprÒpera, a Sant Cugat del Vallès, una associació sense ànim de lucre que neix amb l’objectiu d’acostar l’òpera a tota mena de públics a través de diverses activitats.  El seu impulsor, el tenor i divulgador musical Marc Sala, destaca del projecte l’aposta per la qualitat artística i la professionalitat dels seus membres –entre els quals també hi ha Sara Bañeras, Montse Roig i Pep Martínez– per oferir a la ciutadania serveis i espectacles de gran qualitat artística.

La primera proposta serà un cicle de conferències titulat “Òpera entre copes”, que tindrà lloc durant el mes de setembre a l’Ateneu santcugatenc. Així mateix, entre els propòsits de l’associació hi ha establir sinergies amb altres escoles de música, entitats i equipaments de la ciutat, així com la col·laboració amb els Amics de l’Òpera de Sabadell, fruit de la qual sorgirà l’activitat “Òpera en construcció”, que consisteix a visitar entre bastidors els assajos d’alguns muntatges.

AprÒpera es donarà a conèixer el 26 de setembre amb un concert a l’Escola Municipal de Música Victòria dels Àngels de Sant Cugat del Vallès.

Imatge destacada: Contratemps (imatge promocional)

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

La seixantena edició del @ConcursoVinas arriba al final aquest cap de setmana. L'únic finalista català, Gerard Farreras, hi ha obtingut cinc premis extraordinaris. Més informació, al nostre web! 📸 Toni Bofill http://www.revistamusical.cat/la-soprano-sudcoreana-yewon-han-guanya-la-seixantena-edicio-del-concurs-internacional-tenor-vinas/

L' @AkramKhanLive és aquests dies al @Liceu_cat . "L’equilibri dels llenguatges per explicar aquest conte està molt ben aconseguit", diu @claudiabrubo a la crítica. Llegeix-la al web! 📸 Ambra Vernuccio 2 http://www.revistamusical.cat/critica/el-llibre-de-la-selva-postapocaliptic-dakram-khan/

La pianista @alba_ventura va oferir dos dels primers concerts del Centenari d' @alicia_larrocha. "Traspua calidesa, emoció i una tècnica sublim", diu @PorterMarta a la crítica. Llegeix-la al web! 📸 @JoanManen http://www.revistamusical.cat/critica/alba-ventura-digna-hereva-dalicia-de-larrocha/

El cicle internacional de piano Hammerklavier arriba enguany a la vintena edició. Fundat el 2003 pels Artistes Steinway @carleslama i @SofiaCabruja, del 29 de gener al 24 de maig hi passaran nou valors del piano d’arreu del món. Concerts a @casadeculturagi i Jorquera Pianos.

4

Segueix-nos a Twitter