Subscriu-te

El XXI Festival Orgues de Ponent presenta quinze concerts del 7 de setembre al 28 de desembre

Demà dissabte, 7 de setembre, començarà la 21a edició del Festival de Música de Tardor Orgues de Ponent i del Pirineu 2019, que organitza l’Associació Amics de l’Orgue de les Comarques de Lleida.

El Festival, un aparador a disposició d’organistes i intèrprets de renom internacional, oferirà un ventall ampli d’actuacions musicals en què la figura de l’orgue serà l’eix central. L’edició d’aquest 2019 constarà de quinze concerts a les poblacions de les Borges Blanques, Cervera, Lleida, Os de Balaguer-les Avellanes, la Pobla de Segur, Puigcerdà, Sant Llorenç de Morunys, la Seu d’Urgell, Talarn, Tàrrega, Torres de Segre, Tremp, Verdú i Vielha e Mijaran, fins al 28 de desembre.

L’organista Montserrat Torrent. © S. Guasteví

Cal destacar l’actuació com a solistes de dues figures cabdals de la història de l’orgue a Catalunya i a la resta del país, com són Montserrat Torrent i Josep Maria Mas i Bonet, catedràtics emèrits d’orgue dels conservatoris superiors Municipal de Barcelona i del Liceu, respectivament. Montserrat Torrent actuarà a l’orgue del convent de Sant Agustí de Cervera (15 de setembre) i Josep Maria Mas i Bonet a l’església de Talarn acompanyant el contratenor Hugo Bolívar (16 de novembre).

L’organista Giulia Biagetti

A més a més, també hi participaran Josep Maria Escalona, organista de la catedral de Barcelona i professor d’orgue del Conservatori Professional de Girona, que actuarà a la basílica de la Mare de Déu de Valldeflors de Tremp (2 de novembre); Tommaso Mazzoletti, organista a Gland (Suïssa), a l’orgue Blancafort de la parròquia de Sant Llorenç de Lleida (22 de novembre); Giulia Biagetti, organista de la catedral de Lucca (Itàlia), a Sant Llorenç de Lleida (5 de desembre) i a la catedral de la Seu d’Urgell (7 de desembre), i, finalment, Carlos Paterson, professor d’orgue del Conservatori Superior de València, a Sant Llorenç de Morunys (28 de desembre). 

La soprano Marta Infante

Pel que fa a solistes vocals, hi participaran la soprano Aïna Martín, guardonada en el concurs de cant Germans Pla de Balaguer 2018, que estarà acompanyada per Miquel González, professor d’orgue del Conservatori Municipal de Lleida i director artístic del Festival, a les esglésies de Verdú (7 de setembre) i les Borges Blanques (24 de novembre); la soprano Blanca Gómez a Torres de Segre (10 de novembre), amb l’organista de la catedral d’Àvila, Francisco-Javier López, i, per la seva part, la mezzosoprano lleidatana Marta Infante, juntament amb l’organista Marc Díaz, a l’església de Sant Miquel de Vielha (28 de desembre).

Cor De Canendi Elegantia

En l’apartat de música coral, l’agrupació De Canendi Elegantia interpretarà un únic concert a l’església de Sant Domènec i Santa Maria de Puigcerdà amb un repertori fonamentat en el Renaixement català (7 de desembre), acompanyat a l’orgue per Guido Iotti, tots dirigits per Francesc Garrigosa. La barcelonina Coral Càrmina, dirigida per Daniel Mestre, i acompanyada per David Malet a l’orgue, oferiran la Missa en Re major, op. 86 per a cor i orgue d’Antonín Dvořák al temple de Santa Maria de l’Alba de Tàrrega (27 d’octubre). Pel que fa a les formacions de cambra, aquestes tindran presència al monestir de Santa Maria de Bellpuig de les Avellanes (13 d’octubre), amb orgue a quatre mans a càrrec de Carme Godall i Guido Iotti, i a la Pobla de Segur (13 d’octubre) amb Norbert Itrich, organista de la catedral de Santander, juntament amb els seus joves fills: trompetista i percussionista.

Tots els concerts són d’entrada lliure i estan patrocinats per la Regidoria de Cultura dels ajuntaments respectius, a més de rebre el suport de l’Institut d’Estudis Ilerdencs-Diputació de Lleida i del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Podeu consultar la programació completa en aquest enllaç.

Imatge destacada: orgue del convent de Sant Agustí de Cervera

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter