Subscriu-te

Oberta la 6a convocatòria de beques de música Joves Promeses de la Fundació de Música Ferrer-Salat

violí

Miquel Oliu Nieto va guanyar el 32è Premi Reina Sofía de Composició Musical (2014).

La Fundació de Música Ferrer-Salat convoca la 6a edició de Beques Joves Promeses, dirigides a cursar estudis de grau superior al Conservatori del Liceu, amb l’objectiu de promoure l’excel·lència dels joves músics i facilitar que cap persona amb talent musical i un alt rendiment acadèmic es vegi privada, per raons econòmiques, d’accedir a una formació musical de màxim nivell. Per primera vegada la convocatòria s’adreça a músics de tot el programa de grau superior, i poden optar a les beques alumnes de primer, segon, tercer i quart any.

Es lliuraran un total de 36 Beques Joves Promeses, destinades a estudis de grau superior en interpretació (música clàssica, contemporània, jazz i música moderna) i composició. La convocatòria comprèn 12 beques biennals, de dos cursos per als estudis de primer i segon any de grau superior (cursos 2015-16 i 2016-17), i 12 beques anuals d’excel·lència acadèmica d’un curs, per a estudis de segon, tercer i quart any de grau superior (alumnes del Conservatori del Liceu, curs 2015-16). Aquests ajuts assumeixen el cost de les classes i altres activitats acadèmiques que determini la Direcció Acadèmica del Conservatori del Liceu per a cada becari.

El termini per presentar les inscripcions a les beques i la presentació dels treballs per a l’especialitat de composició és de l’1 de febrer al 12 d’abril, i per poder accedir-hi s’ha de tenir la nacionalitat espanyola i una edat no superior als 26 anys complerts abans de l’1 de gener del 2015.

El veredicte del tribunal es farà públic el 14 de maig, al final de les proves d’audició, en el marc del concert que oferiran els guanyadors de les Beques Joves Promeses de la convocatòria anterior, a l’Auditori del Conservatori del Liceu.

Miquel Oliu
Miquel Oliu

D’altra banda, el 28 de febrer passat es va atorgar el 32è Premi Reina Sofía de Composició Musical (2014) a l’autor català Miquel Oliu Nieto (Barcelona, 1973), per l’obra Alegorías de otoño. El jurat, presidit per Hilda Paredes, era format per James Clarke, Joan Magrané, Francisco Coll i Jesús Rueda. L’obra guardonada es presentarà per primera vegada i serà interpretada per l’Orquestra Simfònica de Radiotelevisió Espanyola el mes d’octubre de 2014, al Teatre Monumental de Madrid.

La Fundació de Música Ferrer-Salat

La Fundació de Música Ferrer-Salat va ser creada a Barcelona l’any 1982 per Carles Ferrer Salat. El seu objectiu inicial fou impulsar i divulgar la música clàssica contemporània, tot concentrant les activitats en el Premi Reina Sofía de Composició Musical, guardó consolidat a nivell internacional. Amb la nova presidència de Sergi Ferrer-Salat s’ha ampliat l’activitat de la Fundació en col·laboració amb el Festival Internacional de Jazz de Barcelona des del 2007 i concedint les beques de música Joves Promeses per a estudis superiors al Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona des del 2010.

Per a més informació i requisits d’inscripció de les Beques Joves Promeses: www.fundaciomusicaferrersalat.com/becas/ i www.conservatoriliceu.es/ca/conservatori-liceu-estudis-superiors-oficials/estudis/beques-i-ajuts.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fleur Barron va debutar a Barcelona en el @LIFEVictoriaBcn. "No es pot negar que és una cantant carismàtica, que pot agradar més o menys, però que captura l’atenció del públic des del primer moment", diu @alberttorrens2 en la crítica. Llegeix-la al web! http://www.revistamusical.cat/critica/amb-llagrimes-als-ulls/

Onze concerts entre l'1 i el 3 d'octubre integren una nova edició de @MusiquemLleida . Més informació, al nostre web! http://www.revistamusical.cat/el-festival-internacional-musiquem-lleida-2021-recupera-la-normalitat-amb-onze-concerts/

El cicle Simfònics al @palaumusicacat de @OSValles es va encetar amb una estrena de @ferrancruixent. "Música que va captivar especialment tant en la vessant èpica, com en la subtilesa més expressiva", diu Lluís Trullén en la crítica. Llegeix-la al web! http://www.revistamusical.cat/critica/losv-obre-temporada-amb-un-homenatge-a-la-dona-en-to-major/

Aquest divendres, 1 d'octubre, el baríton @aodena1 protagonitzarà el primer de 26 concerts a l' @AuditCarreras de Vila-seca. Més informació, al nostre web! http://www.revistamusical.cat/el-bariton-angel-odena-inaugura-la-temporada-2021-22-de-lauditori-josep-carreras-de-vila-seca/

Segueix-nos a Twitter