Subscriu-te

Orthemis, la nova Orquestra de Cambra de l’Empordà, es presenta demà a Figueres

La formació, fundada a Figueres el 1989, celebra el trentè aniversari amb una nova etapa i un canvi de gestió que la durà a convertir-se en l’única orquestra professional estable a Espanya que funciona amb el sistema d’autogestió.

Després de 30 anys de trajectòria i més de 3.500 concerts a països dels 5 continents, l’Orquestra de Cambra de l’Empordà celebra diumenge 17 de noviembre, a les 6 de la tarda, al Teatre El Jardí de Figueres un concert organitzat conjuntament amb l’entitat Cercle Sport Figuerenc que servirá per a presentar la nova etapa de l’entitat.

A partir d’ara, l’orquestra durà el nom d’Orthemis, procedent d’”Or” d’orquestra i “The” de theatre (teatre), i que alhora vol dir libèl·lula, l’animal que identifica el col·lectiu de músics i socis de la cooperativa. De tota manera, es mantindrà la referència al territori amb el qual l’uneix un vincle històric amb el subtítol Nova Orquestra de Cambra de l’Empordà.

Aquest concert commemoratiu tindrà un repertori especial, escollit per l’ocasió, amb obres de Rossini (obertura de l”’Italiana in Algeri”), Mozart (“Concert per a piano i orquestra en Do major número 21”, K467) i Dvorak (“Suite txeca”). La solista del concert per a piano serà Pilar Guarné.

Fotografia promocional oficial d’Orthemis Nova Orquestra de Cambra de l’Empordà

L’orquestra està treballant intensament per la seva reorganització interna i la millora en tots els sentits. Després que fa cinc anys, l’anterior equip de la Fundació OCE liquidés l’empresa, onze músics que en formaven part van decidir agafar les regnes d’una orquestra que estava en fallida econòmica per tirar endavant amb el projecte. Pel que fa a l’apartat artístic, han fet una aposta per acostar la música clàssica al gran públic amb la creació d’espectacles a on es barregen la música, el teatre i l’humor. L’exemple més clar és el Concerto a tempo d’umore que ja han vist 150.000 persones a tot el món.

Ara, els músics estan en procés de constituir-se en cooperativa. A través d’aquest model de gestió, la presa de decisions és compartida i tindran un major control sobre l’economia i el procés creatiu i faran així d’Orthemis l’única orquestra professional estable a Espanya que funciona amb el sistema d’autogestió.

El director musical de l’orquestra en aquesta nova etapa és Diego Miguel-Urzanqui, mentre que pel que fa a la direcció artística dels projectes híbrids, continuarà assumint-la l’autor i director de les obres, Jordi Purtí, qui s’ha fet càrrec d’acompanyar el col·lectiu durant els últims cinc anys.

L’orquestra vol seguir formant part del patrimoni cultural de les comarques de Girona i més concretament de l’Empordà –la seu segueix ubicada a Figueres- així com continuar treballant música de compositors catalans i obres que formen part del repertori clàssic.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter