Subscriu-te

Paco Jordi ha estat premiat al Concurs de Composició Young Masters XXI a la Haia

El compositor Paco Jordi

El músic i compositor Paco Jordi ha obtingut el segon premi en la tercera edició del Concurs de Composició Young Masters XXI del Festival Internacional de Música de Cambra de la Haia, amb la seva obra Nystagmus. El concurs, per a menors de trenta anys i residents a la Unió Europea, convocava els joves compositors a escriure una obra per a quartet de corda.

Nystagmus del compositor Paco Jordi ha estat la peça guardonada amb el Publieksprijs (Premi del Públic). El concert final, en què el quartet de corda Dudok Kwartet fou l’encarregat d’interpretar les tres obres finalistes, tingué lloc el passat 20 de setembre a l’Auditori Dr. Anton Philipszaal de la Haia, dins la desena edició del Festival Internacional de Música de Cambra de la Haia.

Paco Jordi (Barcelona, 1981) va estudiar al Conservatori Municipal de Música de Barcelona, tot obtenint-hi el títol professional de guitarra i trombó. Actualment estudia composició amb el compositor Albert Llanas. És director artístic i musical del POMA, un grup dedicat a la interpretació de la música experimental i improvisada. El maig de 2011, la discogràfica austríaca Moozak va editar el seu primer àlbum, Music for violin, cello, clarinet and electric guitar. Ha compost per a orquestra de corda, instruments solistes i música de cambra. La seva obra Peça per a 12 cordes va ser una de les tres obres finalistes en el concurs de composició Sincrònic 2010, organitzat per la Fundació Phonos i l’Orfeó Lleidatà.

Més informació: http://www.kamermuziekfestivaldenhaag.nl/

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

S'ajorna un dels concerts previstos inicialment per aquest dissabte 31 de juliol al @FIMCPeralada!

Mor el director de cors, pianista i compositor Jordi-Lluís Rigol. Víctima de la Covid, s’havia format a Barcelona, Mallorca, Anglaterra i els Països Baixos i és autor de cantates i cançons per a cors infantils i d’obres corals, així com de música escènica.

"Cal entendre el @museumusicabcn com un museu del segle XXI", diu Jordi Alomar, el nou director de la institució, en una de les seves primeres entrevistes. Llegeix-la al web! http://www.revistamusical.cat/entrevistes/nou-director-del-museu-de-la-musica/

Musica Reservata de Barcelona va estrenar al @palaumusicacat la 'Missa' de @JoanMagrane, una obra que "evoluciona en un constant joc de confluències i dispersions dins d'una unitat d’estil", en paraules d' @AlbertFFlamari1. Llegeix la crítica al web! http://www.revistamusical.cat/critica/magrane-missa-escrita-est/

Segueix-nos a Twitter