Subscriu-te
,

Pau Casals i Pablo Picasso, protagonistes dels dos discos que enregistra l’OBC aquest estiu

© Igor Cortadellas
© Igor Cortadellas

L’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) va iniciar el 26 de juny passat l’enregistrament d’un nou disc al voltant de la figura de Pau Casals. El CD, editat per Warner Classics, recull l’esperit de Casals amb obres de Gaspar Cassadó, Glazunov i el propi Casals. De fet, aquest treball recollirà la primera gravació al món de l’obra Nocturns portuguesos (per a violoncel i orquestra) de Gaspar Cassadó, deixeble de Pau Casals. Una peça d’un alt contingut poètic que va compondre després d’una visita a Portugal que el deixà fascinat i que va concebre amb la idea de basar-se en cants populars del país. Nocturns portuguesos es va estrenar el 19 d’abril de 1933 a Madrid amb l’Orquesta Sinfónica de Madrid dirigida pel mestre Arbós. Per enregistrar-la s’ha hagut de recórrer a la partitura manuscrita que es conserva a la Biblioteca de Catalunya.

Primera pàgina de la partitura de Nocturns portuguesos de Gaspar Cassadó
Primera pàgina de la partitura de Nocturns portuguesos de Gaspar Cassadó

Aquest CD també inclou el Concerto Ballata in C, op. 108 de Glazunov dedicat a Pau Casals i que s’ha interpretat en comptades ocasions. La tercera obra que conformarà el disc és la sardana Sant Martí del Canigó de Pau Casals, en una adaptació per a orquestra del seu germà Enric Casals. La gravació d’aquestes tres obres s’ha dut a terme a la Sala Pau Casals de L’Auditori i ha comptat amb el violoncel·lista Damián Martínez i amb el director Jordi Bernàcer.

Kazushi Ono grava amb l’OBC els ballets de decorats per Picasso

Encara fent referència als projectes discogràfics que l’OBC té previstos durant l’estiu, aquesta setmana ha començat la gravació d’un disc que recollirà els ballets en els quals Pablo Picasso va participar dissenyant-ne els decorats o el vestuari. Aquest serà el primer enregistrament que el mestre Kazushi Ono signarà com a director titular de l’Orquestra i el resultat seran dos discos editats per Tritó. En aquesta primera fase es gravaran Pulcinella. Suite d’Igor Stravinsky i El sombrero de tres picos de Falla complet, amb la mezzosoprano Marina Rodríguez Cusí. Està previst que es realitzi una segona gravació el 2018 amb obres de Satie, Honegger i Milhaud.

L’OBC té previst també un doble projecte discogràfic amb Naxos. Darrerament ha gravat en directe amb aquest segell les dues obres que ha estrenat de Jordi Cervelló en concert: Natura contra natura i Concerto di maggio. A més, el proper més de setembre gravarà els fragments simfònics de les òperes del compositor francès Alfred Bruneau, amb el director Darrell Ang.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

El @PluralEnsemble estrena aquest divendres al Festival Encuentros Sonoros de Sevilla, sota la direcció de @FabianPanisello, l'obra 'Quadern de Haikus (Notes d'un dietari)', per a conjunt de cambra, del compositor @BENETCA, un homenatge a quatre personalitats de la cultura.

L'@orquestraOJC va encetar temporada al costat de la violinista Maya Levy. "L’OJC sabé brillar i mostrar-se intensa, en una lectura de traç ampli i efusivitat lírica", diu @SantiRiu en la crítica. Llegeix-la al web! http://www.revistamusical.cat/critica/iniciant-el-vinte-aniversari/

Aquest dimecres i dijous, coincidint amb la setmana del Dia Mundial de l'Òpera, @OBNCreacio organitza unes jornades sobre òpera i intel.ligència artificial a la seu de @sgae_cat.

L'última òpera d'Agustí Charles veurà la llum aquesta setmana al @palaumusicacat de la mà d' @OBNCreacio. Més informació, al nostre web! (Foto: May Zircus) http://www.revistamusical.cat/el-petit-palau-acull-lestrena-absoluta-de-lopera-de-cambra-adromeda-encadenada-dagusti-charles/

Segueix-nos a Twitter