Subscriu-te

La VIII Setmana Cantant reunirà més de 350 veus ‘amateurs’ i professionals a Tarragona

Cor Ciutat de Tarragona
Cor Ciutat de Tarragona

Entre els dies 14 i 21 de juliol tindrà lloc la vuitena edició de la Setmana Cantant a Tarragona que organitza l’Associació Cor Ciutat de Tarragona, amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat, Diputació de Tarragona, Fundació Privada Mútua Catalana i Ajuntament de la ciutat. Durant la Setmana es desenvoluparan una sèrie de jornades i tallers impartits per Josep Vila Jover, Bernie Scherlock, Michael Gohl, Brady Allred i Xavier Puig, sota la direcció musical de Josep Prats; i una sèrie de concerts dels cors participants. La Setmana Cantant s’emmarca en les activitats de l’Europa Cantat.

Salt Lake Vocal Artists
Salt Lake Vocal Artists

Enguany es reuniran formacions corals d’arreu del món, sobretot d’Europa i el continent americà, amb més de 350 cantaires que participaran i contribuiran a estendre aquesta tradició tan arrelada al territori com és el cant coral. La Setmana Cantant es va iniciar fa vint anys i per celebrar-ho enguany s’han programat de manera excepcional fins a setze concerts de música coral. Els cors actuaran en espais emblemàtics de la ciutat de Tarragona, però també a la Selva del Camp, Alcover, la Pobla de Mafumet, Valls, Cambrils i Torredembarra. Alguns dels cors participants seran: Estudio Coral Meridies de Santa Fe i la formació Cantoría de la Merced (Argentina), New Dublin Voices (Irlanda), Children’s Choir April (Rússia), Salt Lake Vocal Artists (EUA), Jugendchor Zürich (Suïssa), Cor Tyrichae de Tortosa, Cor Èulia de Valls, Cor Infantil Amics de la Unió de Granollers i el Cor Ciutat de Tarragona. També hi participaran cors d’Itàlia, Bèlgica, Noruega, del País Basc i el País Valencià.

caretll-Programació Setmana Cantant 2017 TarragonaCom a organitzador, el Cor Ciutat de Tarragona donarà el tret de sortida al certamen el 14 de juliol a l’Auditori de la Diputació de Tarragona (22 h), juntament amb la soprano tarragonina Marta Mathéu, amb un repertori d’obres corals de compositors tarragonins. El dijous 20 de juliol, al Teatre Tarragona, tots els participants als tallers oferiran un concert. I el de clausura, el dia 21 (Teatre Auditori del Camp de Mart, 21 h), serà a càrrec de l’Ensemble Instrumental de Tarragona, el Cor Infantil Amics de la Unió de Granollers i cantaires participants al taller infantil, que oferiran dues obres creades exclusivament per a aquesta ocasió. Es traca de la Suite de cançons de la Mediterrània, un recull de cançons seleccionades i arranjades per a veus infantils i per a conjunt instrumental per Eduard Iniesta, i una nova versió del Te Deum d’Albert Guinovart per a veus mixtes, solistes (Marta Mathéu i Roger Padullés), conjunt instrumental de vent, percussió i piano, que dirigirà Xavier Puig. Els concerts a la ciutat de Tarragona seran gratuïts, excepte aquest de cloenda, que té un cost de 15 euros (entrades a la venda en aquest enllaç).

Vintè aniversari de la primera Setmana Cantant

La celebració d’una Setmana Cantant a Tarragona es va iniciar el 1997, ara fa vint anys. A partir de l’experiència acumulada i de les il·lusions renovades, els membres de l’Associació Cor Ciutat de Tarragona repeteixen l’experiència cada tres anys. En tot moment la voluntat ha estat aplegar cantaires de la ciutat, però també de la resta del país i d’arreu del món. L’any 2002 la Setmana Cantant es va integrar als festivals organitzats per la Federació Catalana d’Entitas Corals (FCEC) i l’European Choral Association-Europa Cantat. Les edicions dels anys 2005, 2008, 2011 i 2014 ja es van consolidar en el calendari internacional i en el panorama cultural de Tarragona. Així doncs, aquest any 2017 s’arriba a la vuitena edició i al vintè aniversari del primer festival (1997).

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter