Subscriu-te

Presentació de la proposta de modificació dels estatuts de l’Orfeó Català

 

© Antoni Bofill
© Antoni Bofill

Mariona Carulla, presidenta de l’Associació Orfeó Català, i Àlex Robles, vicepresident de l’entitat, van presentar el 13 de gener passat la proposta de modificació dels estatuts de l’Orfeó Català que haurà d’aprovar l’Assemblea Extraordinària de Socis el proper 10 de febrer de 2015. L’objectiu ha estat adaptar-los als nous temps, per fomentar una gestió més moderna i àgil, a la vegada que també s’hi han inclòs millores lingüístiques. Les modificacions responen a quatre objectius: millorar el procés i la participació en l’Assemblea i en les eleccions de l’Orfeó Català, garantir una millor estabilitat de l’entitat, optimitzar el funcionament de l’organització i dotar els estatus de més claredat, tot eliminant-ne ambigüitats. “Aquestes propostes de canvi són fruit de l’experiència recent i de les aportacions dels socis que s’han anat rebent al llarg dels darrers anys”, va manifestar Mariona Carulla.

Per dur a terme aquesta proposta de modificació dels estatuts, la Junta Directiva de l’Orfeó Català va crear el mes de setembre de 2014 la Comissió d’Estatuts, integrada pels membre següents de la Junta i assessors: Mariona Carulla (presidenta), Àlex Robles (vicepresident), Joan Vallvé (secretari primer), Jaume Martí (exsecretari de la Junta anterior), Anna Rodés (vocal cantaire) i Joan Oller (director general), amb veu i sense vot.

Durant els mesos de setembre, octubre i novembre de 2014, la Comissió va treballar en la nova proposta, tot ampliant el que s’havia proposat durant l’anterior legislatura. Posteriorment es va obrir un procés participatiu per tal que tots els socis poguessin incorporar-hi suggeriments i millores o també demanar-ne aclariments. La Comissió va anar recollint tots aquests comentaris i propostes i, finalment, la Junta Directiva de l’Orfeó va aprovar el dia 8 de gener la proposta definitiva que es presentarà a l’Assemblea Extraordinària de Socis del proper 10 de febrer. L’Orfeó Català compta actualment amb gairebé 2.000 socis.

Es pot consultar aquí el resum explicatiu de la proposta de modificació dels estatuts.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

.@vespresdarnadi va interpretar Händel a la temporada de Música Antiga de @auditoribcn. "Un triomf interpretatiu en què va destacar la capacitat de Dani Espasa per cohesionar veus i grups instrumentals", diu Lluís Trullén a la crítica. Llegeix-la al web!
http://www.revistamusical.cat/critica/emotiva-recreacio-de-la-resurrezione-de-handel-a-lauditori/

El @palaumusicacat i el @santpaubcn presenten una programació conjunta d'activitats amb motiu de dos aniversaris. Més informació, al nostre web! http://www.revistamusical.cat/el-palau-de-la-musica-i-el-recinte-modernista-de-sant-pau-celebren-laniversari-de-la-declaracio-com-a-patrimoni-mundial-per-la-unesco/

Antoni Ros Marbà serà el compositor de la revisió contemporània del Cant de la Sibil·la encarregada, un any més, pel @CorCatedralBcn. L'estrena tindrà lloc la nit de Nadal a la @catedralbcn, després de l'ofici de lectures del dia de Nadal (23'30 h).

El @teatreprincipal de Palma acull divendres 25 i diumenge 27 l'estrena de l'òpera 'L'arxiduc' d'Antoni Parera Fons, amb @DavidAlegret, Joan Martín Royo, María José Montiel i @OrqSimfIB, entre d'altres.

2

Segueix-nos a Twitter