Subscriu-te

Reestrena a Reus de l’obra del teatre líric català ‘Tempesta esvaïda’ de Joaquim Serra

Tempesta_esvaida_cartell

Demà divendres, 22 de juliol, a les 21 h, al Teatre Fortuny de Reus tindrà lloc la reestrena de l’obra del teatre líric català Tempesta esvaïda, amb música original de Joaquim Serra i llibret de Carme Montoriol. Aquesta obra es va estrenar el 7 de novembre de 1936 al Teatre Nou de Barcelona, quatre mesos després d’haver començat la Guerra Civil, amb un gran èxit de crítica i de públic. L’obra ja no es va tornar a programar.

Coincidint amb la commemoració aquesta setmana dels 80 anys de l’inici de la Guerra Civil Espanyola, l’Associació per a la Divulgació, l’Ensenyament i la Promoció de la Música Catalana, en col·laboració amb l’editorial gironina Ficta, l’Orquestra Camera Musicae de Tarragona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, ha volgut recuperar aquesta obra de Joaquim Serra, un autor conegut principalment per la seva producció dins l’àmbit sardanístic, però a qui també se li reconeix un gran talent per a la instrumentació i l’articulació de línies melòdiques, fet que ja van explicitar contemporanis seus com el mestre Eduard Toldrà. D’altra banda, també aquest any s’escau el cinquantè aniversari de la mort de Carme Montoriol, motiu que així mateix ha impulsat la recuperació.

Tempesta esvaïda és una comèdia lírica en tres actes que ofereix una visió de la vida marinera de l’època en un poble del litoral català. Aquest divendres se’n podrà veure al Teatre Fortuny de Reus una versió de concert semiescenificada. L’espectacle compta amb l’Orquestra Camera Musicae de Tarragona, dirigida en aquesta ocasió per Diego Martin-Etxebarria, el cor Lieder Càmera i sis solistes vocals: el tenor Roger Padullés, la soprano Elena Copons, els barítons Toni Marsol i Xavier Mendoza i les mezzosopranos Anna Alàs i Jové i Tànit Bono. L’obra de Joaquim Serra també es podrà veure el proper 9 d’octubre al Teatre Kursaal de Manresa (19 h), com a cloenda de la Fira Mediterrània 2016.

El preu de les entrades per a la representació de demà divendres, 22 de juliol, a Reus, és de 8, 15 i 22 euros. Per a més informació i venda d’entrades: www.teatrefortuny.cat/tempesta-esvaïda.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

La @fschubertfilh presenta la seva plataforma digital amb un festival en línia, el Barcelona Autumn Symphony Festival. Del 27 al 31 d'octubre, ofereix cada vespre (20 h) gratuïtament una selecció dels millors enregistraments d'aquesta temporada.

El @PluralEnsemble estrena aquest divendres al Festival Encuentros Sonoros de Sevilla, sota la direcció de @FabianPanisello, l'obra 'Quadern de Haikus (Notes d'un dietari)', per a conjunt de cambra, del compositor @BENETCA, un homenatge a quatre personalitats de la cultura.

L'@orquestraOJC va encetar temporada al costat de la violinista Maya Levy. "L’OJC sabé brillar i mostrar-se intensa, en una lectura de traç ampli i efusivitat lírica", diu @SantiRiu en la crítica. Llegeix-la al web! http://www.revistamusical.cat/critica/iniciant-el-vinte-aniversari/

Aquest dimecres i dijous, coincidint amb la setmana del Dia Mundial de l'Òpera, @OBNCreacio organitza unes jornades sobre òpera i intel.ligència artificial a la seu de @sgae_cat.

Segueix-nos a Twitter