Subscriu-te
,

Tot a punt a Cervera per a la celebració de la Càtedra Emili Pujol 2016

Imatge del concert de cloenda dels alumnes de l’any passat. © Jordi Prat
Imatge del concert de cloenda dels alumnes de l’any passat. © Jordi Prat

La darrera setmana de juliol també tenen lloc, en el marc de la Càtedra, el Festival i el Curs Internacional de Música i la Fira de Lutiers.

La Càtedra Emili Pujol arriba aquest any 2016 a la 36a edició, fet que la converteix en una de les cites d’àmbit musical destacades del país. La localitat de Cervera acollirà entre els dies 24 i 31 de juliol centenars d’alumnes de música que participaran en el Curs Internacional de Música i que, al costat de tot el públic interessat, també podran gaudir d’una catorzena de concerts de cambra i simfònics del Festival de Música en diferents escenaris de la ciutat. A aquesta oferta educativa i cultural, s’hi suma l’aspecte lúdic amb la fira sobre el món lutier, única a l’Estat espanyol, que tindrà lloc el dia 27 de juliol.

© Jordi Prat
© Jordi Prat

El Curs Internacional de Música

L’edició d’aquest 2016 del Curs Internacional de Música de Cervera ha batut el rècord d’inscripcions: més de 268 alumnes apuntats, procedents de 8 països diferents –Austràlia, Mèxic, Alemanya, Països Baixos, Dinamarca, Portugal–, a més dels arribats des de diferents comunitats autònomes espanyoles i de Catalunya. Enguany el Curs compta amb 31 professors d’alt nivell i de diversa procedència, tots ells experts en el seu àmbit: violí, viola, violoncel, contrabaix, guitarra, piano, flauta, oboè, clarinet, fagot, trompa, trompeta i trombó. Les orquestres del Curs tornaran a ser dirigides pel director de la JONC, Manel Valdivieso. D’altra banda, també es reincorporen al professorat Salvador Sanchís al fagot, Helena Satué al violí o Andrew Ackermann al contrabaix. Una altra novetat seran els cursos intensius de contrabaix i d’instruments de metall: trompeta, trompa i trombó, del 25 al 27 de juliol. També aquest any s’han ofert beques patrocinades per l’Obra Social “la Caixa”.

El Festival Internacional de Música

El Festival realitzarà 7 concerts a la ciutat i 7 concerts en diferents indrets de la Vila Closa. L’inaugural tindrà lloc el diumenge 24 de juliol, a càrrec de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida (OJC), sota la direcció d’Alfons Reverté. L’orquestra incorporarà per a aquesta producció 23 alumnes lleidatans com a part del projecte pedagògic Acadèmia OJC, a través del qual estudiants avantatjats participen de l’experiència de tocar dins d’una formació professional. El repertori inclourà obres de Wagner, Granados i Khatxaturian. També s’ha de destacar el concert protagonitzat per la Sant Andreu Jazz Band i un concert d’homenatge a Enric Granados. El concert de cloenda tindrà lloc el dissabte 30 amb els alumnes del Curs en les formacions orquestrals que s’hauran format, dirigits novament per Manel Valdivieso.

curs_cervera_fira_lutiers

XIII Fira de Lutiers

El proper dimecres 27 de juliol tindrà lloc la 13a edició de la Fira de Lutiers, única a nivell europeu, ubicada als passadissos de l’edifici de la Universitat. La Fira suposa un punt de trobada entre músics i lutiers i també entre tots els professionals del sector. També s’hi realitzaran tot tipus d’activitats relacionades amb el món de la luteria i la mostra d’editorials musicals catalanes. Enguany hi participaran 13 tallers arribats des de diferents punts del país i més de 25 artistes lutiers. Cal destacar, també, una conferència sobre “La història de la luteria a Catalunya”, a càrrec de Jordi Pinto (Casa Parramon), i la presentació i audició del violí construït a Barcelona l’any 1748 per Joan Guillamí, que es podrà sentir de la mà de la violinista Olga Aleshinski en el concert de la Fira.

Més informació a: www.catedracervera.cat

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter