Subscriu-te

Santtu-Matias Rouvali debuta al Palau de la Música al capdavant de la Philharmonia Orchestra i la violinista Nicola Benedetti

El proper dijous 21 d’abril (20 h), tindrà lloc l’esperat debut al Palau de la Música d’un dels nous referents de la direcció orquestral, el finlandès Santtu-Matias Rouvali al capdavant de la Philharmonia Orchestra, una formació londinenca llegendària de la qual n’és el director titular des d’aquesta temporada tot prenent el relleu del seu compatriota Esa-Pekka Salonen.

Convidat pel cicle Palau 100, Rouvali dirigirà un programa destacat: el Concert per a violí de Beethoven, amb violinista escocesa d’origen italià Nicola Benedetti, un altre nom a l’alça, i la Simfonia núm. 5 de Txaikovski. 

Obrirà la sessió Concert per a violí en Re major, op. 61 de Beethoven, que va escriure als 35 anys quan va fer pública la seva sordesa. Aquest és l’únic concert per a violí i orquestra que escriure, encàrrec del seu amic i violinista Franz Clement. En aquesta ocasió, Nicola Benedetti serà la solista d’aquest Concert. Benedetti (1987) és una de les violinistes més reclamades de la seva generació, que es distingeix per la capacitat de captivar el públic amb seva musicalitat innata i una presència engrescadora, a més d’un ampli atractiu com a defensora de la música clàssica d’alt nivell, trets que l’han convertida en una de les artistes clàssiques més influents actualment. La intèrpret toca el violí Gariel Stradivarius (1717), per gentilesa de Jonathan Moulds.

A la segona part s’interpretarà la Simfonia núm. 5 de Txaikovski, obra que traspua els temors i les inseguretats del seu autor i que sens dubte mereix un lloc al costat de la igualment o més popular encara Patètica del compositor rus.

Prèviament al concert, a les 19 h, tindrà lloc al Petit Palau la sessió introductòria “Parlem de…” a càrrec de Gemma Ventura Farré per situar el context històric de l’obra, el compositor i les idees claus de les peces programades.

Imatge destacada: (c) Kaapol Kamu.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter