Subscriu-te

La Coral Sant Jordi inicia la celebració del seu 75è aniversari amb el ‘Requiem’ de Mozart sota la direcció de Mireia Barrera

El tradicional concert de la diada de Sant Jordi serà el tret de sortida dels actes de celebració del 75è aniversari de la fundació de la Coral Sant Jordi. La històrica formació, que ha celebrat pràcticament sense interrupció cada 23 d’abril amb un concert, sovint en una església barcelonina, ha escollit enguany la basílica de la Mercè i el Requiem de Mozart.

La Coral Sant Jordi ha convidat en aquesta ocasió i per primera vegada la directora Mireia Barrera, que d’aquesta manera s’estrenarà al capdavant de la formació –acompanyada per l’Orquestra Terrassa 48– i també dirigirà per primera vegada aquesta obra emblemàtica de la música sacra.

D’altra banda, la invitació adquireix un relleu especial després de la desaparició, el mes de gener passat, de Manuel Cabero, que era coetani del fundador de la Coral Sant Jordi, Oriol Martorell, i que va ser succeït per Barrera al capdavant del Cor Madrigal. Totes dues corals –i tots dos directors, per tant– havien coincidit i col·laborat sovint en la preparació i interpretació de repertori simfonicocoral.

La celebració del 75è aniversari de la Coral Sant Jordi s’estendrà tot al llarg del que queda de l’any 2022 i els primers mesos del 2023. Així, el 10 de juliol tindrà lloc un altre concert que farà un repàs de les obres més emblemàtiques del seu repertori amb la participació del director titular actual, Oriol Castanyer, així com els seus predecessors, Lluís Vila i Xavier Sans.

El 27 de novembre, una data propera a l’aniversari de la primera audició pública de la coral a l’església de Sant Pere de Rubí -que va ser el 30 de novembre de 1947-, es tornarà a oferir aquell mateix programa al mateix temple. I el tradicional concert de Nadal tornarà a aplegar, a final d’any, la Coral Sant Jordi amb els seus cors infantil –que celebra seixanta anys– i jove, amb un programa que inclourà l’estrena d’una nova versió de la nadala Fum, fum, fum, encarregada expressament per a l’ocasió.

Finalment, la Coral Sant Jordi oferirà una gira de concerts arreu de Catalunya i portarà l’exposició dedicada a la figura d’Oriol Martorell, organitzada el mes d’agost passat pel vint-i-cinquè aniversari de la seva mort, a nous espais, com ara la Universitat de Barcelona i la Biblioteca de Catalunya.

Els actes de celebració de l’aniversari es tancaran amb un concert la diada de Sant Jordi del 2023 a la Sala Oriol Martorell de l’Auditori de Barcelona, on s’interpretarà la Petita missa solemne de Rossini.

Oriol Martorell va fundar la Coral Sant Jordi el 1947 i la va convertir en un dels cors més destacats de Catalunya i d’Europa.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter