Subscriu-te

Sara Cubarsi inaugura la 7a edició de Residències Musicals a La Pedrera

La Fundació Catalunya La Pedrera inaugura aquest diumenge, 16 de setembre, la setena edició del cicle de concerts Residències Musicals, que té com a objectiu donar suport als joves talents de la interpretació musical del país. Entre els quaranta candidats que es van presentar en aquesta edició, van ser escollits la pianista Marta Puig, el violoncel·lista Roger Morelló i la violinista Sara Cubarsi. Cadascun dels escollits oferirà tres concerts durant la temporada, en formats diferents.

La novetat enguany és la incorporació d’una nova figura, la del compositor resident, que crearà una peça per a cada intèrpret. El compositor escollit per inaugurar aquesta nova categoria és el reusenc Joan Magrané, de talent ja reconegut i amb una carrera professional en l’àmbit de la composició de repercussió internacional. L’encàrrec de la seva residència inclou la creació o incorporació de tres peces, una per a cada resident de la temporada, de 5 a 10 minuts de durada. La primera obra de Joan Magrané que s’estrenarà a les Residències Musicals sonarà el dia 16 de desembre i serà interpretada per Marta Puig.

La temporada s’obre aquest diumenge, 16 de setembre, amb un recital en solitari de la violinista Sara Cubarsi, que oferirà obres contemporànies, amb projeccions de Violeta Cubarsi. La violinista, guanyadora del Premi El Primer Palau l’any 2013, actuarà al febrer amb el pianista Carles Marigó, antic resident a La Pedrera, i en formació de cambra amb la trompista Rita Salgado i el pianista Adrian Blanco.

El violoncel·lista Roger Morelló, que enguany també debuta al cicle El Primer Palau, oferirà tres concerts, dos amb acompanyament de piano, amb Alica Müller i Bernat Català, respectivament, i en formació de cambra amb la violinista Maria Florea, el pianista Dani Ruiz i la clarinetista Juncal Salada. La pianista Marta Puig oferirà un recital de piano en solitari, en què estrenarà una obra de Joan Magrané, i també oferirà un concert de cambra amb el violinista Federico Picotti i un altre en el qual se sumarà Carlos Sánchez al violoncel.

Més informació sobre el cicle en aquest enllaç.

Imatge destacada: d’esquerra a dreta, Joan Magrané, Sara Cubarsi, Marta Puig i Roger Morelló

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter