Subscriu-te

Sergi Ferrer-Salat rep el Premi Montblanc de la Cultura

Sergi-Ferrer-Salat

El mecenes i filantrop català rep el prestigiós guardó ofert des de fa 23 anys per la Fundació Montblanc, per la seva tasca de mecenatge en benefici del Conservatori del Liceu de Barcelona.

Dimarts 26 de maig Sergi Ferrer-Salat, president de la Fundació Ferrer-Salat –creada pel seu pare, Carlos Ferrer-Salat, el 1982– va rebre el Premi Montblanc de la Cultura per la seva tasca de mecenatge a favor del Conservatori del Liceu de Barcelona.

El premi, dotat amb 15.000 euros, va ser donat íntegrament al Conservatori del Liceu, que el va destinar a adquirir una marimba, que va ser estrenada en el mateix lliurament de guardons.

Seguint l’exemple del seu pare, home emprenedor i polifacètic que va crear la Fundació amb la finalitat d’impulsar i divulgar la música clàssica contemporània, Sergi Ferrer-Salat, que va assumir-ne la presidència l’any 1998, en morir el pare, ha continuat el llegat i n’ha incrementat encara més l’impacte social i cultural.

L’empresari català és un melòman i un filantrop amb uns dots intel·lectuals reconeguts que treballa en diferents àmbits de la cultura, i concretament de la música, a la qual dóna suport. La seva tasca en favor de la música a nivell internacional té com a mitjà destacat el Premi Reina Sofia de composició, que enguany ha arribat a la 31a edició.

El Premi, que en aquesta recent edició va recaure en el compositor català Miquel Oliu, ha premiat també compositors destacats com Ramon Humet, Jesús Torres, Mauricio Sotelo, Agustí Charles, Salvador Brotons, Xavier Montsalvatge, José Luis Turina, Witold Lutoslawski i Joan Guinjoan, entre d’altres.

A més, la Fundació de Música Ferrer-Salat concedeix un total de 36 beques Joves Promeses destinades a estudis de grau superior en interpretació (música clàssica, contemporània, jazz i música moderna) i composició al Conservatori del Liceu.

En l’acte de lliurament del guardó, a l’auditori del Conservatori del Liceu el 26 de maig, Lutz Betghe, president de la Fundació Montblanc i Francesc Carmona, director general de Montblanc Iberia van destacar la importància de reconèixer la tasca dels mecenes en els nostres dies, una activitat poc reconeguda actualment però de gran importància per al manteniment de la cultura. El Premi Montblanc de les arts i la cultura, que amb aquesta ja suma 23 edicions, s’atorga anualment a diferents mecenes d’arreu del món que donen el seu suport econòmic i social a una tasca artística d’impacte cultural.

El premiat enguany, Sergi Ferrer-Salat, va expressar l’agraïment per un reconeixement a una tasca que el que busca és la difusió de la cultura, alhora que va distingir entre el patrocini i la filantropia, tot definint la darrera com un deure ètic que va més enllà dels estímuls fiscals que pugui haver-hi per als mecenes –que a Espanya són pocs–, i que es basa en una sensibilitat cultural imprescindible per al seu exercici, que és, també, molt minsa en els nostres temps.

Ferrer-Salat va posar atenció en l’estreta relació existent entre música i cervell, ja que la primera activa totes les àrees del cervell, alhora que destacà les paraules d’Immanuel Kant en referir-se a la música com el llenguatge de les emocions, per concloure que la música és el pilar bàsic sobre el qual se sustenta la civilització humana, ja que totes les cultures tenen música.

Descarregar PDF

Aquest dijous 21 veurà la llum al @palaumusicacat un nou projecte de l'Associació @JoanManen amb l'objectiu de reivindicar intèrprets catalans del passat. Més informació, al nostre web! http://www.revistamusical.cat/lassociacio-joan-manen-presenta-el-projecte-interprets-catalans-historics/

"Batega, canta, viu!" és el lema de la nova etapa de @orfeogracienc, que es va presentar aquest cap de setmana. Més informació, al nostre web! (Foto: Antoni Garcia) http://www.revistamusical.cat/lorfeo-gracienc-enceta-una-nova-etapa-artistica-i-de-gestio-amb-el-lema-batega-canta-viu/

Mor als 74 anys la soprano eslovaca Edita Gruberova. Va ser una de les veus més estimades al @Liceu_cat i va anunciar l’any passat la retirada definitiva dels escenaris.

Fundació @operacatalunya enceta temporada aquest dimecres 20 amb un dels títols més populars de Rossini. Més informació, al nostre web! http://www.revistamusical.cat/comenca-la-temporada-2021-22-dopera-a-catalunya-amb-il-barbiere-di-siviglia/

Segueix-nos a Twitter