Subscriu-te

El Jardí dels Tarongers celebra el primer aniversari de la reobertura amb un nou cicle de concerts

El Consell Català de la Música, entitat que gestiona el Jardí dels Tarongers, ha programat un cicle de quatre concerts d’estiu per celebrar el primer aniversari de la reobertura del Jardí dels Tarongers. El cicle ja va començar el 29 de maig passat amb l’actuació del Cor Vivaldi-Petits Cantors de Catalunya –considerat un dels millors cors infantils del moment i que recentment va celebrar el seu 25è aniversari–, que va oferir l’obra Bestiolari d’Albert Guinovart i text de Miquel Desclot, sota la direcció del seu titular, Òscar Boada.

Coral Canigó de Vic
Coral Canigó de Vic

El segon concert tindrà lloc aquest divendres, 12 de juny, amb la Coral Canigó de Vic, dirigida per Xavier Solà, que oferirà una sèrie de lieds de Johannes Brahms, cançons d’Ireneu Segarra i Josep Baucells, Els colors de Rafael Subirachs (amb textos de Miquel Martí i Pol) i obres de Josep Sancho Marraco i Manuel Oltra.

El cicle continuarà els dies 26 de juny i 22 de juliol amb les actuacions de la Coral Sant Jordi i la jove orquestra britànica Wandsworth Pops Orchestra. La Coral Sant Jordi serà dirigida pel seu titular, Lluís Vila, i oferirà un programa amb obres de Nicolau, Morera, R. Lamote de Grignon, Poulenc, Hindemith, Maragall-Vila, Viladesau i Saderra. Per la seva banda, la Wandsworth Pops Orchestra, dirigida per David Stowe, oferirà un programa que combinarà obres clàssiques amb músiques modernes i de cinema.

Jardi_Tarongers_cartell

La Casa Bartomeu-Jardí dels Tarongers va ser, gràcies al mecenes Josep Bartomeu, un centre vital de la vida musical de Barcelona a mitjan segle XX.  L’espai era un lloc d’acollida per als joves talents musicals. L’any 1980 Josep Bartomeu va cedir la casa a la Generalitat amb la condició que hi continués l’activitat musical. I s’hi va instal·lar el Centre de Documentació Musical, però l’any 2001 la casa va quedar tancada i abandonada, fins fa dos anys, que la Generalitat la va cedir al Consell Català de la Música, que ha volgut mantenir el mateix objectiu que el de Josep Bartomeu: oferir a joves músics la possibilitat de presentar-se davant del públic.

D’una durada aproximada de 40 minuts sense descans, els concerts començaran puntualment a les 19.30 h i són d’entrada lliure (places limitades i sense reserva amb una sala annexa), però s’hi proposa una aportació a partir de 5 euros per a cada concert. En finalitzar l’actuació se serveix una copa de cava als assistents. Per a més informació: http://www.jardidelstarongers.org.

Descarregar PDF
Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter