Subscriu-te

Set músics de la JONC són seleccionats per la Mahler Chamber Orchestra

Jove Orquestra Nacional de Catalunya

Set joves músics catalans, membres de la JONC (Jove Orquestra Nacional de Catalunya) han estat seleccionats en les audicions de la Mahler Chamber Orchestra (MCO) per formar part de la seva Acadèmia, els membres de la qual participaran en un programa conjunt amb els membres de l’MCO i el director finlandès Esa-Pekka Salonen. L’Acadèmia de l’MCO prepararà un repertori amb obres de Jean Sibelius i el mateix Salonen durant deu dies previs a la gira que oferiran per diverses ciutats d’Alemanya.

Els concerts tindran lloc els dies 24, 25 i 26 de febrer de 2012 a la Philharmonie d’Essen, a la Konzerthaus de Dortmund i a la Philharmonie de Colònia, respectivament, i inclouran La filla de Pohjola, op. 49 i el Concert per a violí, op. 47 de Jean Sibelius, a més d’Un sourire de Messiaen i Foreign Bodies d’Esa-Pekka Salonen.

La participació de la JONC en el procés de selecció per a l’Acadèmia de l’MCO ha estat possible gràcies a l’acord de col·laboració que la Jove Orquestra Nacional de Catalunya té amb la Mahler Chamber Orchestra, una de les orquestres de més prestigi d’arreu del món. Les audicions es van dur a terme el passat 3 de novembre a la ciutat de Dortmund i, com a resultat, set dels nou membres de la JONC que s’hi van presentar –després d’un procés de selecció previ en el si de la mateixa JONC– van ser seleccionats per formar part de l’Acadèmia de l’MCO.

Concretament, els seleccionats són Ignasi Roca (violí, 22 anys), Sara Chordà (violoncel, 21 anys), Àngel Belda (clarinet, 22 anys), Javier Molina (trompa, 21 anys), Rubèn Martínez (percussió, 23 anys), Sergi Sempere (percussió, 21 anys) i Esther Piñol (arpa, 21 anys).

La Mahler Chamber Orchestra –fundada l’any 1997 per Claudio Abbado, que va ser director de la Berliner Philharmonie i de l’Staatsoper de Viena– és actualment una de les orquestres més prestigioses del món. Està formada per 45 músics de 20 països diferents i fa concerts per tot l’àmbit internacional.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest dijous 21 veurà la llum al @palaumusicacat un nou projecte de l'Associació @JoanManen amb l'objectiu de reivindicar intèrprets catalans del passat. Més informació, al nostre web! http://www.revistamusical.cat/lassociacio-joan-manen-presenta-el-projecte-interprets-catalans-historics/

"Batega, canta, viu!" és el lema de la nova etapa de @orfeogracienc, que es va presentar aquest cap de setmana. Més informació, al nostre web! (Foto: Antoni Garcia) http://www.revistamusical.cat/lorfeo-gracienc-enceta-una-nova-etapa-artistica-i-de-gestio-amb-el-lema-batega-canta-viu/

Mor als 74 anys la soprano eslovaca Edita Gruberova. Va ser una de les veus més estimades al @Liceu_cat i va anunciar l’any passat la retirada definitiva dels escenaris.

Fundació @operacatalunya enceta temporada aquest dimecres 20 amb un dels títols més populars de Rossini. Més informació, al nostre web! http://www.revistamusical.cat/comenca-la-temporada-2021-22-dopera-a-catalunya-amb-il-barbiere-di-siviglia/

Segueix-nos a Twitter