Subscriu-te

Sis concerts de música catalana al cicle Els Teus Clàssics d’aquesta temporada 2020

El cicle comença el 30 de gener amb un concert que homenatja el poeta Josep Carner amb cançons basades en els seus poemes.

La programació inclou obres de Robert Gerhard, de qui enguany es commemoren els 50 anys del traspàs, i s’hi estrenarà una obra de Marc Migó, encàrrec de l’Associació Joan Manén.

També s’hi presentarà un nou CD amb la integral de les cançons de Joan Manén, amb textos en català, alemany, francès i castellà.

L’Associació Joan Manén presenta el 9è cicle de concerts Els Teus Clàssics, corresponent a l’any 2020, amb sis concerts de música catalana, el primer dels quals tindrà lloc el dijous 30 de gener a l’auditori del Casal del Metge, a Barcelona (19.30 h). Es tracta d’un recital de veu i piano amb cançons basades en la poesia de Josep Carner, de qui es commemoren els 50 anys del traspàs. El tenor David Alegret, la rapsoda Mercè Rovira i el piano de Daniel Blanch posaran veu i música a composicions de Francesc Pujol, Miquel Ortega, Eduard Toldrà, Joaquim Serra i Robert Gerhard. Aquest any la temporada inclourà algunes obres de Gerhard, tot sumant-se a l’Any Gerhard amb motiu dels 50 anys del seu traspàs.

Els concerts de l’Associació Joan Manén destaquen per l’originalitat de les propostes programades i pel suport de difusió continuada i encomiable a la música catalana. Així, hi destaca la recuperació d’obres i compositors oblidats, gràcies a la tasca de recerca i difusió de patrimoni musical català.

Zoran Dukić

L’Ateneu Barcelonès acollirà el diumenge 16 de febrer un recital de guitarra clàssica a càrrec del croat Zoran Dukić que posarà en valor un repertori signat per Joan Manén, Antoni José, Jaume Pahissa, Gaspar Cassadó i Miquel Llobet. El Dalia Quartet –Elena Rey i Oleguer Beltran, violins; Wentig Kang, viola, i Erica Wise, violoncel– oferiran el 13 de març al Casal del Metge un programa en què es contrastarà la tradició amb l’avantguarda mitjançant quatre Quartets de gran diversitat estètica: d’Amadeu Cuscó, Eduard Toldrà, Manuel Blancafort i Robert Gerhard, a més de Tres haikus de Josep Maria Guix, obra de recent creació.

Dalia Quartet

La veu i el piano tornaran a ser protagonistes el 19 d’abril (Ateneu Barcelonès) amb la soprano Montserrat Seró, el tenor Roger Padullés i el pianista Àlex Alguacil. Aquest tercet oferirà un recital complet amb obres recuperades per l’Associació Joan Manén, gràcies a la seva de recerca en fons públics o bé en arxius privats, obres de compositors que moltes vegades encara no han vist la llum. Serà el cas de Santiago Hortensi, Miquel Querol, Artur Menéndez Aleixandre, Joan Pich Santasusana, Tomàs Buxó, Margarida Orfila i Frederic Alfonso, al costat d’obres de Baltasar Samper, Cristòfor Taltabull, Xavier Gols i Mercè Torrents, entre d’altres.

Roger Padullés, Àlex Alguacil i Montserrat Seró

Novament el tenor David Alegret, la soprano Júlia Farrés-Llongueras i el pianista Daniel Blanch oferiran una vetllada dedicada íntegrament a Joan Manén, el 29 de maig (Ateneu Barcelonès). Un concert que presentarà un nou CD i per primera vegada la integral de les seves cançons amb textos en català, alemany, francès i castellà; obres que van formar part del repertori habitual del moment, com per exemple de Conxita Badia, Mercè Plantada, Conxita Supervia o Francesc Viñas.

Emili Brugalla i Vesko Stambolov

El darrer concert, l’11 de juny (Casal del Metge), tindrà aire flamenc amb els pianistes Emili Brugalla i Vesko Stambolov. Basat en el folklore ibèric, sovint arrelat a la diversitat rítmica del flamenc, es podran escoltar obres per a dos pianos de Carles Suriñach, Robert Gerhard, Antoni Soler, Juli Garreta, Joan Magrané, Xavier Montsalvatge, Isaac Albéniz, Joan Guinjoan i l’obra estrena Fandangos de Marc Migó, encàrrec de l’Associació.

L’entitat musical ha inaugurat recentment un nou lloc web exclusiu de l’Associació (www.joanmanen.cat) que inclou un apartat que aplega els 104 compositors catalans que fins ara s’han interpretat al cicle, amb les seves biografies i els enllaços relacionats. L’Associació també anuncia la creació l’any que ve (2021) d’un altre lloc web sobre Joan Manén amb motiu de l’Any Joan Manén, en què es commemoraran els 50 anys del seu traspàs.

L’Associació també custodia i conserva l’Arxiu Joan Manén, integrat per un important fons documental i musical del compositor i violinista; una gran part d’aquest arxiu era propietat del músic i ha estat donat a l’Associació.

Imatge destacada: David Alegret, Júlia Farrés-Llongueras i Daniel Blanch

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter