Subscriu-te

Torna la cançó d’autor llatinoamericana amb el Barcelona Festival of Song

El Barcelona Festival of Song, que aquest any celebra la quinzena edició, va arrencar el 4 de juliol passat al Palau de la Música amb el recital de la seva directora artística, la soprano colombiana establerta a Catalunya, Patricia Caicedo, i el pianista d’origen grec Nikos Stavlas.

La tasca de difusió de la cançó de cambra en català, castellà i portuguès es complementa en aquesta edició amb sis concerts fins al proper 13 de juliol i que comparteixen com a fil conductor l’aigua, origen de la vida, metàfora d’un esdeveniment dedicat a crear ponts entre la península Ibèrica i l’Amèrica Llatina, lloc d’intercanvi, trobada i transformació.

Com cada any, el Festival ha encarregat la composició d’un nou cicle de cançons que es va estrenar al concert inaugural, en aquesta ocasió a càrrec del compositor dels Estats Units Nicolás Gutiérrez (1993), que va musicar Signat, l’amic del cor, obra que celebra l’amistat dels poetes catalans Màrius Sampere (1928-2018) i Carles Duarte (1959). El cicle incorpora elements electrònics i té com a centre l’aigua. Al llarg del concert, i a tall d’exposició, es van projectar fotografies d’Erika Arias, artista que vincula el cant amb l’aigua en la seva obra.

El cartell del Festival –que culmina un curs d’interpretació al qual assisteixen, des de fa quinze anys, cantants lírics d’arreu– també inclou el recital de cançó afroamericana “Dream song”, presentat pel contratenor dels Estats Units Darryl Taylor, el recital “Souvenirs de mon pays” dedicat a les obres per a piano de dones compositores i interpretat per Nikos Stavlas, un altre de cançó brasilera en homenatge a Heitor Vila-Lobos i Claudio Santoro, interpretat pel tenor brasiler Lenine Santos, un concert de guitarra del compositor i intèrpret cubà-americà José Lezcano i un programa de cant flamenc titulat “Lo nuevo” a càrrec de la cantaora Alba Guerrero. Els dos concerts finals són interpretats per cantants lírics provinents dels Estats Units i Austràlia.

Tots els concerts són gratuïts i tenen lloc en espais del centre de Barcelona, com la Biblioteca de Catalunya, la Residència d’Investigadors o el Reial Cercle Artístic, a més del Palau de la Música Catalana. Més informació en aquest enllaç.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter