Subscriu-te

El festival Músics en Residència d’Alella celebra 10 anys

Del 18 al 24 de juliol tindrà lloc la desena edició del festival de música de cambra Músics en Residència d’Alella, que estrenarà nova ubicació, el nou Espai d’Arts Escèniques Casal d’Alella, amb un auditori que té capacitat per a 250 persones. Una proposta musical totalment consolidada en l’àmbit de la música de cambra.

Aquesta desena edició constarà de quatre concerts (tots a les 21 h), amb un repertori original i divers de temàtica, amb els programes “Vuit cordes i dos arcs” (18 de juliol), “Bach, 10 anys de MenR” (20 de juliol), “Romanticismes” (22 de juliol) i “El cant de la terra” (24 de juliol); aquest últim concert, en homenatge a Gustav Mahler, s’acompanyarà d’una xerrada prèvia sobre la ciutat de Viena com a centre musical europeu a càrrec de Josep Casals, filòsof i doctor en història de l’art.

Enguany el festival comptarà amb la participació de vint músics del nostre país i internacionals, amb carreres professionals força destacades, com Helena Satué, José Vicente Castelló, Bernat Prat, Jaume Guri, Lander Etxebarria, Lara Fernández, Oriol Prat, Rodrigo Moro, Vicent Alberola, Lucas Macías, Júlia Gállego, Miriam Pastor, Higinio Arrue, Olivier Triendl, Markus Schäfer, Cristina Segura, Jordi Reguant, Carlos Sanchís, Javier Azanza i Guillem Ruiz. Podeu consultar els programes dels concerts, així com comprar-ne les entrades, en aquest enllaç.

Un dels trets més originals del projecte és la implicació de famílies alellenques, que durant el festival acullen els músics a casa seva. D’altra banda, tots els assajos per preparar les obres són oberts al públic, aspecte que ofereix una oportunitat magnífica per descobrir tot el treball que hi ha darrere d’un concert.

Músics en Residència (MenR) és un projecte que té l’objectiu de convertir Alella en un punt de trobada de grans professionals de la música de cambra creant un festival únic al nostre país i de referència dins del panorama de la música clàssica. La iniciativa va néixer l’any 2010 per iniciativa de la violinista Helena Satué, el trompista José Vicente Castelló i la pianista Judit Cuixart, amb el suport de l’Ajuntament d’Alella. Arran de l’èxit de la primera edició, el 2011 es va crear l’Associació d’Amics de Músics en Residència amb la finalitat de gestionar i fer possible el projecte.

Imatge destacada: el festival Músics en Residència d’Alella aplega diversos músics del país i internacionals

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter