Subscriu-te
,

Tramuntana de jazz al 3r Festival de Jazz l’Estartit-Costa Brava

John Scofield. © Andrew Lepley
John Scofield. © Andrew Lepley

Hi destaca el concert únic protagonitzat per John Scofield, Brad Mehldau i Mark Guiliana.

A principi de juny es va presentar la tercera edició del Festival de Jazz l’Estartit-Costa Brava que enguany compta novament amb artistes nacionals i internacionals de primer ordre i propostes exclusives i inèdites a Catalunya, com el concert protagonitzat pel trio format per John Scofield, Brad Mehldau i Mark Guiliana. El Festival està organitzat per Joventuts Musicals de Torroella de Montgrí (entitat que també organitza el Festival de Torroella de Montgrí) i enguany tindrà lloc del 15 de juliol al 13 d’agost amb cinc concerts i set actuacions en cap de setmana, a la plaça de la Llevantina, “per facilitar l’assistència de públic”, explica Montse Faura, directora general i artística del Festival.

Myles Sanko. © Simon Buck
Myles Sanko. © Simon Buck

En aquesta “aposta pel jazz en totes les seves vessants”, en paraules de Montse Faura, el tret de sortida (divendres, 15 de juliol) el donarà la veu del britànic Myles Sanko. Ambaixador del nou soul europeu, amb la seva veu suau i enèrgica alhora, Sanko, acompanyat per un quintet, oferirà un repertori d’èxits continguts en els seus primers dos discos, Born in black & white (2013) i Forever dreaming (2014); també cantarà alguns temes del seu proper treball, que veurà la llum al setembre.

Mark Guiliana. © Deneka Permiston
Mark Guiliana. © Deneka Permiston

L’endemà, el dissabte 16 de juliol, tindrà lloc el “plat fort del Festival”, un concert exclusiu que reunirà el guitarrista John Scofield i el pianista Brad Mehldau –quinze anys després de treballar junts en Works for me– i el bateria “de culte” Mark Guiliana. Una reunió intergeneracional de músics que oferiran en primícia a Catalunya els temes creats per a la gira que estan realitzant.

El dissabte 23 de juliol torna a Catalunya la cantant Cécile McLorin Salvant, considerada la veu de la nova generació del jazz que ja es va presentar el març passat al Festival de Jazz de Terrassa. Guanyadora del Premi Grammy 2016 al millor disc de jazz vocal per For one to love, McLorin estarà acompanyada d’un trio amb piano, baix i bateria, i oferirà temes dels disc premiat (el seu segon enregistrament) i del seu primer disc, Woman child.

Gabriel Amargant. © Carlos Pericás
Gabriel Amargant. © Carlos Pericás

El dissabte 6 d’agost es donarà al pas al jazz català amb el Gabriel Amargant Quintet –Adrià Plana, guitarra; Marco Mezquida, piano; Miguel Serna, contrabaix; Gonzalo del Val, bateria, i Gabriel Amargant, saxos i clarinet–, representant destacat de la nova generació de jazzistes catalans que interpretarà amb els seus músics els temes propis gravats en el seu segon disc, And now for something completely different (Premi Enderrock 2016 al millor àlbum de jazz). Aquesta cita tindrà format de doble concert. Així, en la segona part actuarà l’Albert Sanz Trio, que presentarà el disc O que será, que fusiona el jazz amb ritmes brasilers. El pianista valencià Albert Sanz reuneix el reconegut i aclamat contrabaixista Javier Colina i el llegendari Al Foster, músic que va compartir durant de catorze anys escenari amb Miles Davis.

Joan Mar Sauqué
Joan Mar Sauqué

Finalment, en el darrer concert, dissabte 13 d’agost, també de doble format, actuaran a la primera part els joves músics de la Sant Andreu Jazz Band encapçalada per Joan Chamorro, entre els quals tindrà un protagonisme especial el jove trompetista Joan Mar Sauqué. Sorgit de l’Escola Municipal de Música de Torroella de Montgrí, la banda tocarà els temes del seu primer disc, Joan Chamorro presenta Joan Mar Sauqué, treball que inclou temes propis del jove músic empordanès. A la segona part tindrà lloc l’actuació del James Carter Organ Trio, liderat per un dels saxofonistes més admirats de la seva generació com és James Carter, amb Gerard Gibbs (orgue Hammond) i Alex White (bateria), que repassarà temes propis i alguns estàndards del jazz.

Amb la intenció de ser “una referència en el món del jazz a la Costa Brava”, segons Genís Dalmau, president de l’Entitat Municipal Descentralitzada de l’Estartit, el Festival té la col·laboració del Patronat de Turisme Costa Brava, que treballa i dóna suport a les activitats que afavoreixen i hi promouen esdeveniments culturals. “Tenim festivals a Girona d’altíssima qualitat”, explica Marta Felip, vicepresidenta del Patronat, “i d’això, en volem fer marca de territori”. La difusió i el posicionament es realitza a través del portal Costa Brava Girona Festivals i també a través de blogs específics (el Patronat convida bloguers nacionals i internacionals als diferents festivals de Girona). D’altra banda, “associar l’Estartit al jazz és una dinàmica que s’està treballant des del punt de vista turístic i ja s’estan realitzant iniciatives en bars, restaurants i altres establiments en aquest sentit”, explica Genís Dalmau. Una aposta pel jazz que va sorgir de la necessitat “de fer més música” al municipi de Torroella, segons el que explica Albert Bou, president de Joventuts Musicals de Torroella de Montgrí.

Aquest festival de jazz, que ja compta amb un públic fidel, tant català (de la comarca o estiuejant) com estranger (sobretot francès), conviurà amb el festival de música clàssica de Torroella de Montgrí durant el Fringe, que també comparteixen la mateixa pàgina web, en què es pot trobar tota la informació detallada i adquirir les entrades.

Descarregar PDF
Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter