Subscriu-te

El Cor Infantil de l’Orfeó Català i Comediants presenten la seva versió de l’òpera ‘Hansel i Gretel’ al Palau

cor-infantil-de-l-orfeó-català_322326

Aquest diumenge, 19 de juny (18 h), el Cor Infantil de l’Orfeó Català, amb direcció escènica de Comediants, estrenarà al Palau de la Música Catalana una versió d’Albert Romaní de l’òpera Hänsel i Gretel. L’obra original, del compositor Engelbert Humperdinck, està basada en el reconegut conte homònim dels germans Grimm. La creació que es veurà al Palau és una proposta adreçada a tots els públics en què s’integren llenguatges escènics com el cant, la dansa, l’actuació, la recitació i la música.

Es tracta d’una proposta integral, ja que a l’element musical se n’afegeixen els escènics i actorals, i suposa una oportunitat per als cantaires –alguns amb papers solistes–, tot compartint escenari amb la soprano Margarida Codina Natividade.

És la segona temporada consecutiva que el Cor assumeix un repte d’aquestes característiques. L’any passat ja va presentar l’espectacle My favorite things, amb cançons de reconeguts musicals (direcció escènica de Dani Coma). “Va ser un èxit i enguany el repte és més gran, ja que interpretem una òpera”, explica Glòria Coma, que per a aquesta producció ha decidit convidar el director Josep Vila i Jover, titular del Cor Infantil dels Amics de la Unió. “És molt positiu per als nens estar en contacte amb altres directors. El nostre objectiu és que els cantaires siguin al més versàtils i dúctils possible”, afegeix.

La versió de Hansel i Gretel que s’oferirà al Palau és l’adaptació en petit format feta pel compositor Albert Romaní, que va morir recentment, a partir de la versió catalana de Hansel i Gretel del poeta Joan Maragall (publicada l’any 1901 amb el títol de Ton i Guida). A aquests trets, s’hi afegeix l’element escènic de Comediants, que col·labora per segona vegada amb el Cor Infantil després de l’espectacle Contes cantats l’any 2010 i que destaca moments del conte que no reflectia la partitura, tot donant més protagonisme a la bruixa. Comediants també ha intervingut en el disseny dels decorats, i hi ha incorporat, entre d’altres, motius gaudinians, com la caseta de Hansel i Gretel, inspirada en la casa del guardià del Parc Güell, per a la qual Gaudí es va inspirar precisament en l’òpera Hansel i Gretel oferta per primera vegada al Liceu el 1901.

El Cor Infantil forma part de l’Escola Coral de l’Orfeó Català i està integrat per 55 cantaires d’entre 11 a 16 anys.

Fitxa artística:

Cor Infantil de l’Orfeó Català (Glòria Coma i Pedrals, directora)

Orquestra de Cambra de Granollers

Josep Vila Jover, director convidat

Direcció escènica de Comediants:

Jaume Bernadet Munné, direcció artística, adaptació i espai escènic

Jin Hua Kuan, adjunta de direcció artística i producció

Montse Colomé, coreografia i adjunta de direcció

Nona Umbert, vestuari i attrezzo

Marc Figuerola, decorats

Descarregar PDF
Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter