Subscriu-te

10a edició de la Cantata de Nadal amb l’estrena de ‘Font d’aigua viva’ d’Albert Guinovart i el poeta Jordi Pàmias

Imatge de la Cantata de Nadal de l’any 2011 (18 de desembre) al Teatre-Auditori de Sant Cugat del Vallès
Imatge de la Cantata de Nadal de l’any 2011 (18 de desembre) al Teatre-Auditori de Sant Cugat del Vallès

Cada Nadal, des de fa deu anys, l’orquestra Camerata Sant Cugat encarrega i organitza l’estrena d’una cantata per a cor infantil, cor mixt i orquestra, composta especialment per a la formació, a càrrec de músics contemporanis catalans. Aquest any la cantata de celebració del desè aniversari és Font d’aigua viva, del compositor Albert Guinovart i el poeta lleidatà Jordi Pàmias; els textos de la cantata estan basats en una selecció de poemes, adaptats, de Jordi Pàmias. L’obra conté cinc parts musicals simfonicocorals precedides de preludis sobre els quals l’actriu Marta Angelat recitarà els versos dels poemes. L’estrena serà el proper diumenge, 21 de desembre, a Sant Cugat del Vallès.

Amb la Camerata Sant Cugat intervindran la Camerata Coral Sant Cugat, Coral Polifònica de Tremp (director: Xavier Baulies), Grup Coral Casp de Barcelona (directora: Maria Jesús Culleré), Cor Juvenil de Fusió de Sant Cugat (directora: Mercè Pérez), Cor Infantil Pins del Vallès de Sant Cugat (directora: Mireia Ferrés), Cor Infantil L’Intèrpret de Lleida (director: Jaume Olivé), Music’AL Cor de l’Harmonia de Valldoreix (director: Albert Santiago), cors infantils Els Raiers de la Pobla de Segur i Valldeflors de Tremp (directora: Maite Cid) i Cor Infantil del Col·legi Maria Immaculada de Tremp (directora: Elvira Moreno), sota la batuta de Xavier Baulies.

L’estrena tindrà lloc primer al Teatre-Auditori de Sant Cugat del Vallès, el proper diumenge, 21 de desembre (19 h), i després es reestrenarà a l’Espai Cultural La Lira de Tremp i a l’Auditori Enric Granados de Lleida, els dies 27 de desembre i 11 de gener, respectivament, també a les 19 h.

Aquesta iniciativa, sorgida de la voluntat d’estimular i difondre l’obra de compositors catalans actuals s’ha concretat, fins ara, en les estrenes de Fes-te el pessebre de Lluís Vila (2005); Cant de Nadal de Xavier Benguerel (2006); Betlem de Joan Josep Gutiérrez, director de l’Escola Municipal de Música Victòria dels Àngels (2007); En el bosque helado de Xavier Capellas (2008); Nit de Plata d’Àlex Martínez (2009); Pastors a Betlem de Raimon Romaní, sobre poemes de Jacint Verdaguer (2010); Nadal de Carles Gumí, sobre un poema de Joan Maragall (2011); El viatge de la vida d’Ivan Capillas i textos del poeta Vicenç Llorca (2012), i Com un mirall de Manel Gil-Inglada i textos del poeta Carles Duarte (2013).

Com en les edicions anteriors, el concert es completa, a la primera part, amb una tria d’àries i cors d’El Messies de Händel, amb la participació de dues joves promeses del cant líric com són la soprano Serena Sáenz i el tenor Eduardo Ladrón de Guevara, i a la segona part, després de l’estrena de Font d’aigua viva, es cantaran nadales del repertori català.

Per a més informació i venda d’entrades: www.tasantcugat.cat, www.tremp.cat i www.auditorienricgranados.cat.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter