Subscriu-te
,

2n Cicle Música Dones i Compositores

 

Blanca Selva
Blanca Selva

Diumenge passat, 8 de maig, va començar el segon Cicle Música Dones i Compositores, organitzat per l’Ajuntament de Barcelona i el Teatre de Sarrià, dedicat a compositores de totes les èpoques. Es tracta, doncs, d’una oportunitat excel·lent per conèixer l’important llegat musical femení, encara força desconegut, i l’aportació musical de compositores de totes les èpoques, tant catalanes com europees. Així, amb la vetllada “Música sacra en femení” el cicle va presentar el primer concert, d’un total de cinc, a la capella de l’Esperança, a càrrec de la soprano Mireia Latorre, el violagambista Peter Krivda i l’organista David Malet. Els intèrprets hi van oferir obres de Caterina Assandra, Francesca Caccini, Bàrbara Strozzi, Isabel Güell, Carme Karr, Blanca Selva, Élisabeth Jacquet de la Guerre, Mel Bonis i Isabella Leonarda.

Carlota Baldrís. © www.clivis.cat
Carlota Baldrís. © www.clivis.cat

El proper concert se celebrarà el divendres 20 de maig, a les 20 h, al Teatre de Sarrià (c/ Pare Miquel de Sarrià, 8), i serà dedicat a obres per a saxo i piano de compositores actuals com Carlota Baldrís, M. Hélène Fournier, Graziane Finzzi, Marián Márquez i Maria Rosa Ribas; serà a càrrec d’Anna Mor al piano i Núria Brull al saxo. El divendres 1 de juliol, a les 20 h, el Centre Cívic Pere Pruna (c/ Ganduxer, 130) acollirà el tercer programa del cicle, “Miniatures poètiques de compositores catalanes”, en què la pianista Ester Vela i la violinista Erika Gallovà interpretaran obres de Narcisa Freixes, Margarida Orfila, Mercè Torrents, Glòria Bulbena, Ònia Farga, Ester Vela i Anna Bofill-Levi.

Anna Bofill-Levi. ©www.accompositors.com
Anna Bofill-Levi. ©www.accompositors.com

Després de la pausa estiuenca, el cicle es reprendrà el divendres 30 de setembre, a les 20.30 h, amb obres d’autores catalanes de la generació noucentista, com Lluïsa Casagemas, Ònia Farga, Blanca Selva, Maria Infiesta, Margarida Orfila, Paquita Madriguera i Montserrat de Campany. El concert serà a càrrec de la soprano M. Teresa Garrigosa i la pianista Sílvia Vidal, a la Biblioteca de Catalunya (c/ Hospital, 56). Finalment, el cicle acabarà el dimarts 22 de novembre amb un concert dedicat a l’obra de Fanny Mendelssohn i comptarà amb el Cor de Cambra Dyapason, la soprano M. Teresa Garrigosa i l’acompanyament al piano de Lluís Rosselló, tots sota la direcció de Teodor Roura. Serà al Teatre de Sarrià, novament a les 20 h.

Abans de cada concert s’oferirà una breu presentació de les compositores. L’entrada és gratuïta. Més informació en aquest enllaç.

 

Descarregar PDF
Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter