Subscriu-te

A punt la 28a edició del Cicle de Música del Segle XX-XXI

28-CICLE-MAIL

El 28è Cicle de Música del Segle XX-XXI, que organitza la Fundació Música Contemporània, tindrà lloc entre els dies 25 de novembre i 11 de desembre amb cinc concerts a l’Auditori Cullell i Fabra del Centre Sant Pere Apòstol (Barcelona) i dos concerts d’homenatge a Jordi Savall –al Conservatori Municipal de Música de Barcelona i a l’Escola Municipal de Música Victòria dels Àngels de Sant Cugat del Vallès.

Així, el cicle començarà dilluns 25 de novembre amb l’actuació de Seele Duo, grup format per Joan Pere Gil (clarinet), Marc Renau (violoncel), Paloma Báscones (veu) i Santiago Barro (orgue), els quals interpretaran obres de Messiaen, Rincón, Taverna-Bech, Soler, Hindemith i Fernández Muñoz. El dimecres 27 de novembre la soprano Eulàlia Ara i la pianista Tània Parra oferiran obres de Mahler, Salvador i García Morante, mentre que el dimecres 4 de desembre Maria Lluïsa Ibáñez (arpa) i Miguel Ángels Sanz (guitarra) interpretaran obres de Gerhard, Montsalvatge, Codina, Sanz, Puértolas, Pladevall i Pardo. El dilluns 9 de desembre serà el torn del violinista Alberto Reguera i la pianista Ana Carro, amb un programa que conté obres de Poulenc, Messiaen, Britten, Massià i Vilaprinyó, i el dimecres 11 de desembre Josep M. Santandreu, clarinet i electrònica, presentarà l’àlbum Sounds of the clarinet, produït per Phonos Fundació Privada, amb obres de Lewin-Richter, Vallès, Sanchís i Perales. Aquests concerts tindran lloc a l’Auditori Cullell i Fabra del Centre Sant Pere Apòstol de Barcelona (carrer de Sant Pere Més Alt, 25), a les 20 h, amb entrada gratuïta.

El pianista Diego Fernández Magdaleno
El pianista Diego Fernández Magdaleno

Els dos concerts d’homenatge a Jordi Savall que completen el cicle tindran lloc el divendres 29 de novembre al Conservatori Municipal de Música de Barcelona (carrer del Bruc, 110-112, a les 20 h) i el diumenge 1 de desembre a l’Escola i Conservatori Municipal de Música Victòria dels Àngels de Sant Cugat del Vallès (plaça de Victòria dels Àngels, 2, Aula Magna, a les 12 h). Ambdós concerts seran a càrrec de Diego Fernández Magdaleno –Premi Nacional de Música 2010–, que interpretarà al piano obres de Prieto, Sardà, Serrano, Grèbol, Soler, Casablancas, Cruz de Castro, Catalán, Fernández Vidal, García Álvarez, Marco Guinovart i Legido. Els dos concerts també són d’entrada gratuïta; el concert a Sant Cugat serà precedit per un col·loqui (11 h) amb alguns dels compositors i el pianista.

La Fundació Música Contemporània

La Fundació Música Contemporània va néixer l’abril de 1993 amb l’objectiu de divulgar i promoure la creació musical dels compositors actuals. Des de l’inici s’ha proposat estimular l’activitat de la música contemporània en tots els seus àmbits: producció, encàrrecs, edició, patrocini, informació i intercanvi amb altres realitats culturals. Moltes de les iniciatives programades estan en funcionament: concursos de piano, cursos i cicles de música del segle XX, encàrrec d’òperes, col·laboració en jornades i cicles de música contemporània, reedició de cedés de música contemporània, a més de col·laboracions amb totes les entitats que organitzen concursos i premis de música contemporània.

Així, els seus objectius donen cabuda a tots els àmbits possibles amb la intenció de: facilitar l’intercanvi d’informació sobre qüestions relacionades amb la creació musical, estètica, tècnica o bibliogràfica, entre organitzacions anàlogues estrangeres i espanyoles; publicar informació referent a les activitats musicals contemporànies; organitzar conferències o seminaris sobre els problemes o les qüestions de la música del nostre segle, tot cooperant amb les entitats; estimular o patrocinar l’activitat dels intèrprets; editar partitures musicals, discos o cintes; patrocinar concerts públics o privats; col·laborar amb tota mena d’organitzacions de caràcter afí, tant espanyoles com estrangeres en tot el que faci referència a la música contemporània.

La Junta Directiva del Patronat de la Fundació està composta per Manuel Bertrand Verges (president), Isabel de Aramburu Busto (vicepresidenta) i Albert Sardà Pérez-Bufill (tresorer i secretari). Per a més informació: www.fumuco.com.

Descarregar PDF
Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter