Subscriu-te
,

Ainhoa Arteta al 23è Festival de Música de Sant Fruitós de Bages

Ainhoa Arteta. © Bernardo Doral
Ainhoa Arteta. © Bernardo Doral

Els dijous 6, 13, 20 i 27 de juliol tindrà lloc la 23a edició del Festival Internacional de Música Clàssica de Sant Fruitós de Bages, Memorial Eduard Casajoana, per segon any al complex conegut com a Món Sant Benet, i enguany amb la presència destacada de la soprano basca Ainhoa Arteta. El Festival, doncs, continuarà programant concerts de qualitat en un indret monumental com és el monestir de Sant Benet, autèntic pol d’atracció turística de la Catalunya Central, on ha esdevingut la cita musical estiuenca imprescindible de la comarca del Bages.

El trio format per Maria Solozobova, Meehae Ryo i Vladislav Bronevetzki
El trio format per Maria Solozobova, Meehae Ryo i Vladislav Bronevetzki

Obrirà el festival el Duo Baldo, format per Brad Repp, violí, i Aldo Gentileschi, piano, amb la proposta CONdivertimentoCERTO, un concert atípic i trencador que vol mostrar una visió diferent del concert clàssic i seriós. La soprano basca Ainhoa Arteta actuarà el dia 13 acompanyada al piano per Marco Evangelisti; junts oferiran un programa basat en cançó, òpera i sarsuela. En la tercera cita del festival es podran escoltar els grans trios romàntics, oferts pel conjunt format per Maria Solozobova (violí), Meehae Ryo (violoncel) i Vladislav Bronevetzki (piano). Finalment, clourà el festival el dia 27 la mezzosoprano Mireia Pintó, directora artística del festival, que actuarà al costat de l’ensemble Arcattia; junts oferiran el programa Paraules d’amor.

Mireia Pintó
Mireia Pintó

El Festival de Música Clàssica de Sant Fruitós de Bages es va iniciar l’any 1995, amb una primera edició amb dos concerts a l’Església Parroquial de Sant Fruitós; anteriorment, l’any 1994, s’havia fet un concert a la mateixa església, a càrrec de la mezzosoprano manresana Mireia Pintó i el pianista rus Vladislav Bronevetzki, ambdós residents a la localitat. La gran acollida va animar l’Ajuntament de Sant Fruitós a impulsar el naixement d’un festival que va començar amb un format de dos concerts, que posteriorment va passar a tres, i més tard al format actual de quatre. També es tractava d’una proposta que omplia el buit que hi havia en l’àmbit comarcal pel que fa als festivals musicals d’estiu.

Duo Baldo
Duo Baldo

Les primeres edicions van afavorir que un col·lectiu d’afeccionats a la música clàssica es constituís en associació l’any 2001. Així nasqué l’Associació Música Clàssica Memorial Eduard Casajoana, l’organitzadora del Festival, mitjançant la signatura d’un conveni de col·laboració amb l’Ajuntament de Sant Fruitós que es renova anualment. El Festival ha passat per diferents escenaris fins a arribar a Món Sant Benet, escenari del Festival 2016. Primer va ser l’Església Parroquial, després el Teatre Casal Cultural, posteriorment el monestir de Sant Benet de Bages, des de l’any 2001 el Mas de Sant Iscle, i des del 2016 el Festival torna al monestir de Sant Benet, al conjunt conegut com a Món Sant Benet.

El preu dels concerts és de 20 euros, excepte el concert d’Ainhoa Arteta, que serà de 30 euros; també es pot adquirir un abonament per als quatre concerts per 70 euros. A l’oferta musical s’afegeixen entrades combinades que inclouen sopar i pernoctacions a les instal·lacions de Món Sant Benet (informació al telèfon 93 875 94 04 o bé al web www.hotel.monstbenet.com). Informació addicional i compra d’entrades a www.festivalsantfruitos.com

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter