Subscriu-te

Alex Potter i la Netherlands Bach Society interpreten el ‘Magnificat’ de Bach i repertori nadalenc del Barroc alemany al Palau de la Música

El pròxim dimecres 20 de desembre (Sala de Concerts, 20 h), el Palau de la Música acollirà el conjunt vocal-instrumental Netherlands Bach Society, formació que amb el lema i la missió “Bach per a tothom” gaudeix de gran prestigi internacional.

Dirigit pel contratenor Alex Potter, que també formarà part del grup solista vocal, es presentarà un programa amb repertori nadalenc sorgit principalment a Leipzig durant els segles XVII i XVIII amb obres de Schein, Kuhnau, Nicolai i Michael, i també de Lassus i Hammerschmidt.

El programa també inclourà el Magnificat de Johann Sebastian Bach, un dels cims de la música coral barroca que recull l’esperit nadalenc d’una forma majestuosa i una de les peces més festives del repertori bachià. Al costat de Potter, reconegut contratenor, cantaran les sopranos Miriam Feuersinger i Kristen Wittmer, el tenor Thomas Hobbs i el baix Stephan MacLeod.

De Johann Hermann Schein, Thomaskantor a Leipzig des del 1615 fins a la seva mort, s’interpretaran motets i algunes danses extretes del seu Banchetto musicale, així com motets de Johann Kuhnau, il·lustre antecessor de Bach com a Thomaskantor, del pastor luterà Philipp Nicolai i de Tobias Michael, Thomaskantor des del 1631 fins a la seva mort el 1657, i també una xacona instrumental atribuïda a Nicolaus Adam Strungk. Fora de l’àmbit de la ciutat alemanya, s’interpretaran motets d’Orlando di Lassus i del bohemi Andreas Hammerschmidt.

Descrit com “la nova estrella del món del contratenor”, Alex Potter és un solista molt sol·licitat en música dels segles XVII i XVIII. Així, ha cantat sota la direcció dels mestres Philippe Herreweghe, Thomas Hengelbrock, Lars Ulrik Mortensen, Jos van Veldhoven, Peter Neumann, Paul Goodwin i Frieder Bernius. A més de les seves nombroses actuacions amb obres de Bach, Händel i altres compositors ben coneguts, té un interès particular a descobrir un repertori menys difós que canta i enregistra fent de director.

Fundat el 1921 per interpretar la Passió segons sant Mateu de Bach a la Grote Kerk de Naarden, el conjunt Netherlands Bach Society ha crescut en el decurs del darrer segle fins a esdevenir un conjunt professional que toca, canta i difon l’obra de Bach i els seus contemporanis i altres esperits afins. La curiositat i el plaer de fer música estimulen els seus membres, que toquen amb instruments d’època.

Imatge destacada: © Annelies van der Vegt.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter