Subscriu-te

Amics del Liceu presenta el llibre de la temporada 2012-13, amb il·lustracions de Carmen Calvo

Obra de Carmen Calvo inspirada en el títol “Das Rheingold” de Richard Wagner

Amics dels Liceu acaba de presentar l’edició del llibre Temporada d’òpera 2012-2013, que recull i analitza els títols que s’ofereixen aquesta temporada al Gran Teatre del Liceu. Com ja és habitual, el llibre –de més de 190 pàgines– presenta una acuradíssima edició, amb uns continguts extensos i un ampli ventall de col·laboracions, i enguany amb les il·lustracions de Carmen Calvo.

Cada títol de la temporada operística es desgrana amb una sèrie d’articles que analitzen i contextualitzen l’obra, l’autor, la veu i la vocalitat, i els enregistraments, signats per periodistes i crítics musicals i professionals del sector,  i van precedits d’un article de presentació; en total hi apareixen 40 signatures.

Alguns d’aquests articles de presentació s’han volgut encarregar –com ja és habitual– a persones no relacionades directament amb l’òpera, com la nedadora Gemma Mengual, l’escriptor Boris Izaguirre, o l’escriptora Soledad Puértolas; completen la llista la soprano Violeta Urmana, el director d’escena Laurent Pélly, el compositor i director d’orquestra Carl Davis, el politòleg i filòsof Sami Naïr, el catedràtic de filologia llatina de la UB Josep Lluís Vidal, i l’empresari Antonio Vázquez. La senyora Rosa Samaranch, vicepresidenta d’Amics del Liceu, va manifestar que “la finalitat d’aquesta publicació és informativa i didàctica, amb una estètica i uns continguts molt acurats. Amb l’edició d’enguany estem molt satisfets del resultat”.

El llibre conté cinquanta il·lustracions realitzades expressament per l’artista valenciana Carmen Calvo, que estaran exposades a la galeria Joan Prats-Artgràfic (Balmes, 54, de Barcelona) fins al proper 3 de novembre.

Carmen Calvo és una de les màximes representants de l’art contemporani actual. Des dels seus inicis, als anys setanta-vuitanta, presenta una obra que es caracteritza per la coherència estilística i pel reflex fidel del seu univers vital. La seva obra resulta difícil de classificar dins un gènere concret, ja que utilitza diverses disciplines, com la fotografia, la pintura, el dibuix i la instal·lació, totes en la seva pràctica gairebé constant del collage.

Carmen Calvo va representar Espanya a la Biennal de Venècia l’any 1997, juntament amb Joan Brossa, i ha realitzat nombroses exposicions arreu del món (Nova York, València, Los Angeles, Madrid…). Entre les seves intervencions públiques sobresurten les realitzades al Palau de les Corts a València o el retaule de la catedral de Burgos. La seva obra està present a les col·leccions permanents de nombrosos museus i galeries, com el Museu Guggenheim de Nova York, Museu Centre d’Art Reina Sofía, MACBA, i IVAM (que li va dedicar una retrospectiva l’any 1990), entre molts d’altres.

L’associació Amics del Liceu nasqué fa 25 anys, l’any 1987, amb la voluntat de donar suport a l’activitat del Gran Teatre del Liceu i ser una plataforma de divulgació de l’òpera i la música en general. Les seves activitats comprenen, entre d’altres, la realització de conferències, diàlegs amb els artistes, viatges culturals, projeccions i recitals, i l’edició anual del llibre Temporada d’òpera. Actualment és presidida per Julio Molinario. Per a més informació: www.amicsliceu.com

Descarregar PDF

1 comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter