Subscriu-te

L’Orfeó Lleidatà presenta la seva programació estable fins a finals d’any

Carolina Blàvia, acompanyada per Miquel Hortigüela (guitarra clàssica) i Pancho Marrodán (piano), actuarà a Interfado, el 20 d’octubre

Lleida acull entre els mesos d’octubre i desembre les tretze activitats que l’Orfeó Lleidatà ha programat per tota la ciutat com a part de la seva programació estable, dividida en cinc blocs diferents, que van des de les músiques del món i el primer Festival de Fado de Catalunya fins a l’habitual temporada del Cor de l’Orfeó Lleidatà.

Aquests mesos de programació començaran el 14 d’octubre amb el concert de concessió de premis del Festival Sincrònic, tercera edició del concurs internacional de composició que té lloc al Centre d’Art La Panera i on, amb una posada escènica totalment atípica i en un espai singular, es podran escoltar les tres obres finalistes del concurs interpretades per la Jove Orquestra de Cerdanyola. A més, el públic assistent decidirà per votació l’obra guanyadora del concurs. Aquest mateix mes d’octubre el Cafè del Teatre acollirà els dies 19 i 20 Interfado, el primer Festival de Fado de Catalunya, amb les actuacions del grup portuguès Mar e Fados, la cantant sevillana Rosario Solano i la lleidatana Carolina Blàvia. El Festival anirà també acompanyat de dues activitats paral·leles: una tast de gastronomia portuguesa amb la col·laboració de l’empresa O Lusitano i la projecció del documental Fadografia, una mostra d’artistes que exposen la concepció del fado per mitjà de la imatge.

Un altre bloc de la programació de l’Orfeó Lleidatà per als propers mesos és el cicle Música Íntima a Sant Martí, dedicat a les músiques del món. Així, l’església romànica de Sant Martí acollirà tres concerts. “Els sons de l’ànima”, un recital de música per a hang, un nou instrument de percussió amb una sonoritat que convida al recolliment i la meditació, serà a càrrec de Ravid Goldschmidt el 9 de novembre, i l’espectacle “Música i danses de l’Àfrica lliure. Goni Canu”, tindrà lloc el 10 de novembre, i s’hi podrà escoltar el goni, arpa africana de 8 cordes semblant a la kora, acompanyat de dansa i altres instruments. El cicle es tancarà amb la presència de Junko Ueda, reconeguda internacionalment i considerada una “trobadora” de la música japonesa que, amb el concert “Una mirada a Orient. Cants budistes i històries èpiques del Japó”, portarà a Lleida els sons de la seva biwa, un instrument semblant al llaüt.

L’Orfeó Lleidatà, amb el Cor de Joves i sota la direcció de Pedro Pardo, oferirà el concert “Retaule de Nadal” (entrada gratuïta)

L’Auditori Enric Granados ha programat dos concerts familiars en què es combinen la música amb altres arts escèniques. Les companyies Xirriquiteula Teatre i La Tresca i la Verdesca presenten el 27 d’octubre l’espectacle Per un instant. Joguines i música de somnis, en el qual tres nens canten les seves cançons, es disfressen i juguen a fer somniar amb ombres xineses, bicicletes i andròmines. Mumusic Circus portarà a Lleida Merci bien, un espectacle de música i acrobàcies el 24 de novembre. Per la seva part, l’Orfeó Lleidatà serà el protagonista de les activitats per Nadal, amb el tradicional concert de Nadal del 16 de desembre amb els Cors Infantils, Cor de Joves i el Cor de l’Orfeó Lleidatà acompanyats per l’Orquestra de l’EMOL i sota la direcció  d’Albert López Vivancos, en un concert a benefici del Centre Assistencial Sant Joan de Déu d’Almacelles. A més, el Cor de l’Orfeó i el seu Cor de Joves, sota la direcció de Pedro Pardo, oferiran el concert gratuït “Retaule de Nadal. L’esperit del cant” a l’espai singular de l’església de Sant Llorenç.

Les entrades per a la temporada, amb preus de 8 i 10 euros, es poden adquirir anticipadament a l’Orfeó Lleidatà o a l’Auditori Enric Granados, a més del Cafè del Teatre per al cicle Interfado. Es pot consultar tota la informació detallada de la programació al web de l’Orfeó Lleidatà: www.orfeolleidata.cat

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter