Subscriu-te

Antonio Moral guanya la 15a edició del Premi Internacional Joan Guinjoan

L’estrena de l’obra i el lliurament del premi tindran lloc el 18 de maig a la Sala d’Orquestra de l’ESMUC.

Antonio Moral

El compositor Antonio Moral Jurado ha estat el guanyador de la quinzena edició del Premi Internacional Joan Guinjoan per a joves compositors que convoca l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) amb la col·laboració de la Fundació Banc Sabadell. El compositor cordovès ha rebut el premi, dotat amb 3.000 euros, per l’obra Aljibe de absoluta complacencia. Una obra per a conjunt instrumental de cambra que s’engloba en el cicle de peces que pretenen trobar punts d’unió entre els plantejaments constructius utilitzats en pintura i en els propis de la música, com són el moviment, la velocitat, l’energia i els elements que donen color i textura. El jurat d’aquesta edició ha estat format per la compositora Charlotte Bray i els compositors Eduard Resina, Manuel Rodeiro, Fèlix Pastor, i presidit pel director de l’Escola Superior de Música de Catalunya, Josep Borràs.

El premi es lliurarà el proper 18 de maig en una cerimònia que inclou el concert amb l’estrena de l’obra de Moral, a la Sala d’Orquestra de l’ESMUC, a càrrec del conjunt BCN216, dirigit per Ernest Martínez Izquierdo; també s’hi interpretarà l’obra BCN216 de Joan Guinjoan, que porta el nom de l’orquestra. I així mateix, obres dels estudiants de Composició de l’ESMUC Ángela Luque, Guillem Góngora, Jordi Orell, Josep Alarcorn, Aleix Vives i Marc Migó.

A aquesta edició del Premi Guinjoan, s’hi van presentar 145 obres de compositors procedents de 37 països, entre els quals Alemanya, Cuba, Espanya, Mèxic, Síria, la Xina o el Canadà. Coincidint amb els seus quinze anys, el Premi continua donant suport a la creació actual de les noves generacions i, a la vegada, vol col·laborar en l’establiment d’un marc per a la creació de noves obres en una diversitat de tendències, estils i formacions instrumentals.

Antonio Moral (Còrdova, 1982) és un músic format amb el títol superior de música en l’especialitat de direcció d’orquestra (2014) i de composició (2010) pel Conservatori Superior de Màlaga. Actualment és director de la Banda Sinfónica de Música de Cámara, director assistent de la Banda Sinfónica de Còrdova, director de la Joven Orquesta Subbética i de la Camerata Ipagro d’Aguilar de la Frontera. Moral també ha dirigit com a convidat, la Banda Sinfónica de Sevilla, la Banda Sinfónica de Còrdova, la Banda Municipal de Doña Mencía, la Banda Municipal de Fuengirola i l’Orquesta de Plectro Andaluza. Amb tan sols 33 anys ha obtingut el premi al millor alumne de la modalitat de direcció d’orquestra en el Curs Nacional de Música de Guillena (2015), i el primer premi en el II Concurs de Direcció Musical de l’Asociación Musical Coriana (2016).

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter