Subscriu-te

Barcelona dedica una placa a Arnold Schönberg

El compositor, teòric i pedagog Arnold Schönberg compta amb el reconeixement de la ciutat de Barcelona, just on va ser casa seva durant uns mesos. Schönberg va viure a la baixada de Briz, 22-24, des de l’octubre de 1931 al juliol de 1932, i aquí acabà el segon acte del Moses und Aron i l’opus 33b per a piano. Ara en aquest lloc del barri de Vallcarca hi ha una placa que el recorda. La descoberta de la placa s’inclou en la programació del 2n Congrés Internacional Robert Gerhard, dedicat al compositor català, que va ser deixeble i amic d’Arnold Schönberg i el responsable de la seva visita i amfitrió seu a Barcelona. De fet, Schönberg es traslladà a Barcelona per motius de salut, aconsellat pels metges, per tal de pal·liar els problemes d’asma amb un clima més benigne. A partir d’aquest punt, la seva relació amb la ciutat va ser molt propera, fins al punt que la seva filla Núria, casada després amb el compositor italià Luigi Nono, va néixer aquí el maig de 1932.

D’esquerra a dreta: Benet Casablancas, Carlos Duque i Jaume Ciurana davant la casa que va habitar Arnold Schönberg a Barcelona

L’acte va ser una iniciativa de la Comissió de la Memòria Històrica de Barcelona i va ser inaugurada el 24 de abril, amb l’assistència del tinent d’alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació, Jaume Ciurana; el compositor i director del Conservatori de Música del Liceu de Barcelona, Benet Casablancas, i Carlos Duque, professor del Center for Research in New Music de la Universitat de Huddersfield i director de l’esmentat 2n Congrés Internacional Robert Gerhard, que té lloc aquests dies a Barcelona.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter