Subscriu-te

BCN Clàssics presenta nova temporada, amb dotze concerts al Palau de la Música

Vuit concerts de gran format i quatre de proximitat, dins l’anomenat BCN Clàssics Km 0, que se celebraran a la Sala de Concerts i al Petit Palau, respectivament, integren la nova temporada de BCN Clàssics entre els propers mesos d’octubre i maig.

La màxima excel·lència i els solistes, directors i formacions més destacats del món –alguns dels quals fa molt temps que no s’han sentit a Barcelona– segueixen essent els protagonistes d’aquesta programació, juntament amb grans obres del repertori universal.

El violinista Maxim Vengerov encetarà la temporada, el 17 d’octubre, amb un recital al costat del pianista Roustem Saitkoulov interpretant obres de Schumann, Brahms, Shor i Prokófiev en el seu retorn a l’Estat espanyol després de gairebé trenta anys de l’última actuació.

El 16 de novembre Renaud Capuçon –un altre violinista i director– encapçalarà l’Orquestra de Cambra de Lausana en un programa Mozart, Strauss i Beethoven.

El seguirà l’Orquestra ADDA Simfònica, que debutarà a Barcelona el 13 de desembre, sota la direcció del seu titular, Josep Vicent, amb un programa que combinarà el Cant espiritual de Montsalvatge i la Novena Simfonia de Beethoven, amb les veus de l’Orfeón Donostiarra.

El primer concert del 2024, el 28 de gener, serà el de l’esperat retorn del director Zubin Mehta a la temporada de BCN Clàssics, després de l’absència per motius de salut en el concert programat inicialment el mes de novembre passat. La Segona i la Quarta Simfonia de Brahms integraran el programa que interpretarà l’Orquestra Filharmònica de Munic.

Una altra violinista destacada, Hilary Hahn, serà la solista del concert que oferirà el 16 de febrer de 2024 la National Symphony Orchestra de Washington, que fa més de quaranta anys que no toca a Barcelona. Ho farà sota la batuta del seu titular, Gianandrea Noseda, i amb un programa que inclou obres de Carlos Simon, Korngold i Xostakóvitx.

El 7 de març de 2024 l’Orquestra Filharmònica Txeca passarà per Barcelona en el marc d’una gira per commemorar –entre d’altres– el 120è aniversari de la mort de Dvořák i tocarà el Concert per a violoncel i la Novena Simfonia, “del Nou Món” d’aquest compositor, amb el solista Pablo Ferrández i el director Semion Bitxkov.

La temporada BCN Clàssics inclou cada any un concert de música barroca, i en aquesta ocasió serà a càrrec de Ton Koopman i l’Orquestra Barroca d’Amsterdam, institució que ell mateix va fundar, que el 29 d’abril de 2024 interpretarà l’Ofrena musical, BWV 1079 de J. S. Bach.

Tancarà la temporada la pianista Hélène Grimaud, que després de més d’una dècada sense actuar a Barcelona, hi tornarà el 27 de maig de 2024 amb un programa que combina les obres de Beethoven, Brahms i Bach.

En paral·lel a aquests vuit concerts, entre octubre i març se’n faran quatre més dins del  BCN Clàssics Km 0, que s’organitza per tercer any consecutiu amb l’objectiu de donar visibilitat a intèrprets i autors del nostre país, així com recuperar obres del patrimoni propi i divulgar-ne de l’àmbit contemporani. Els concerts estan protagonitzats per intèrprets i/o compositors que expliquen en primera persona les obres que toquen.

Els protagonistes dels quatre concerts Km 0 seran el pianista i compositor Miquel Ortega (20 d’octubre), la compositora Núria Giménez-Comas (18 de desembre), el trompetista Luis González (2 de març de 2024) i el compositor Ramon Humet (21 de març de 2024).

Imatge destacada: (c) ACN.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter