Subscriu-te

Clàssic i modern en el 32è Festival Narciso Yepes d’Andorra

El Sextet Romàntic. © Arxiu Fundació ONCA
El Sextet Romàntic. © Arxiu Fundació ONCA

El Festival Narciso Yepes Ordino i Fundació Crèdit Andorrà arriba aquest any a la 32a edició i tindrà lloc entre els dies 11 i 30 d’octubre a l’Auditori Nacional d’Andorra. Seran sis concerts, seguint la línia eclèctica iniciada fa uns anys, que lligaran clàssic i modern de bracet d’intèrprets coneguts i reconeguts, la majoria dels quals actuen per primera vegada en aquest festival. L’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra (ONCA), dirigida pel seu concertino, Gerard Claret, és pal de paller del Festival i enguany presenta novetat en la formació orquestral i un programa original.

Andrea Motis i Joan Chamorro. © Lili Bonmatí
Andrea Motis i Joan Chamorro. © Lili Bonmatí

Així, el Festival serà inaugurat pel jazz d’Andrea Motis & Joan Chamorro Group, que actuaran per primer cop juntament amb l’ONCA. “És una col·laboració molt original, que podria suposar el primer pas de possibles nous concerts entre aquests dos músics de jazz i la nostra orquestra clàssica”, explica Gerard Claret, director artístic del Festival. El programa de concert inclourà obres de Walter Donaldson, Antonio Carlos Jobim, Johnny Green, George Shearing, Jimmy Davis, Carl Sigman, John Klenner i Duke Ellington. El seguirà el concert (aquest serà a l’església d’Ordino) d’El Sextet Romàntic, grup format per cinc membres de l’ONCA (Sergi Claret, violí; Anna Aldomà i Josep Bracero, violes; Sylvie Reverdy i Manuel Martínez del Fresno, violoncels), amb la col·laboració de la violinista armènia Tatevik Khachatryan, i que oferirà dues obres del repertori habitual i més important per a aquesta formació com són el Sextet per a cordes de l’òpera Capriccio de Richard Strauss i el Sextet núm. 2 de Johannes Brahms. Aquesta formació es va presentar per primer cop a Andorra el setembre de 2013 a l’església de Santa Eulàlia d’Encamp, amb motiu de la primera edició del cicle ONCA Bàsic.

El Festival donarà pas a la música moderna amb Els Amics de les Arts, que fa mesos que estan de gira presentant el seu nou treball, Només d’entrar hi ha sempre el dinosaure; la cantant i actriu portuguesa María de Medeiros, amb el seu nou disc, Pájaros eternos; mentre que clourà la cita musical andorrana la cantant gallega Luz Casal, també amb el seu darrer disc, Almas gemelas. El Festival inclou igualment per primera vegada un concert familiar. “Hem fet un exercici de creativitat i imaginació important per preparar aquesta programació, perquè intentem sempre oferir propostes innovadores”, comenta Gerard Claret, i afegeix que “la intenció del Festival és presentar una oferta heterogènia i enriquidora per als espectadors, que permeti mantenir el contacte amb noves formes d’expressió musical d’alt nivell i arribar al màxim de persones possible”.

El Festival Narciso Yepes és organitzat pel Comú d’Ordino i la Fundació Crèdit Andorrà amb la finalitat de promoure la música de qualitat i dinamitzar la vida cultural i social del Principat d’Andorra. El Festival va néixer l’any 1983 apadrinat pel mestre de la guitarra Narciso Yepes –i del qual pren el nom a partir de 1997, any del seu traspàs–, i n’és el director artístic el violinista andorrà Gerard Claret.

Les entrades per al 32è Festival Narciso Yepes Ordino i Fundació Crèdit Andorrà, que oscil·len entre els 10 i els 30 euros, ja són a la venda des del 10 de setembre a l’Oficina de Turisme d’Ordino i l’Oficina Nacional de Turisme d’Andorra la Vella. Per a més informació: www.ordino.ad i www.fundaciocreditandorra.ad.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter