Subscriu-te

Clàssica Jove 2019 de Vic proposa una programació diversa i de qualitat per a tots els públics

Aquest cap de setmana, del 14 al 16 de juny, es presenta amb diverses propostes que van des de cinema a la fresca, tallers musicals per a totes les edats, un concert de l’Orquestra de Cambra de Vic, la instal·lació de diferents pianos als carrers i les places de la ciutat.

El 7 de juny passat va començar la VI edició del cicle Clàssica Jove amb el protagonisme de la música de Franz Schubert, concretament amb una vetllada de lieder, poesia i tapes d’autor en format Schubertíada. Aquest cicle és organitzat per L’Atlàntida, Centre d’Arts Escèniques d’Osona i l’Escola de Música i Conservatori de Vic amb la intenció de convertir-se en una cita nacional ineludible per a tots els públics. Així doncs, amb la voluntat d’arribar a nous públics i fer que la música clàssica sigui més present a la vida de tots els ciutadans, del 7 de juny al 25 de juliol, la ciutat de Vic esdevé un epicentre en l’àmbit nacional de la música clàssica i de les joves promeses.

El concert inaugural, a L’Atlàntida, va ser protagonitzat per una quinzena de joves i recreava l’ambient propi de les schubertíades del segle XIX; la Sala 2 Joaquim Maideu va ser adaptada amb taules, cadires, butaques i làmpades rústiques a fi de propiciar una vetllada de música i gastronomia diferent i selecta.

L’edició d’enguany inclourà dos moments d’una intensitat i rellevància especials. Del 14 al 16 de juny es presenta una proposta de cinema a la fresca amb la pel·lícula Au revoir les enfants, dotze tallers musicals per a totes les edats, un concert de l’Orquestra de Cambra de Vic, la instal·lació de diferents pianos als carrers i les places de la ciutat perquè la ciutadania els pugui tocar lliurement, així com accions teatralitzades a les botigues i al mercat del dissabte.

L’altre gran focus d’activitat serà del 25 al 27 de juny amb el Trio Fortuny, grup resident del Clàssica Jove 2019, que oferirà tres propostes singulars per aproximar l’obra de Schubert: inicialment un seminari dedicat al compositor romàntic conduït pel compositor Joan Magrané, un concert a l’aire lliure davant de la catedral de Vic, que combinarà l’estètica i l’ambient d’un concert de pop amb l’energia i la precisió d’un concert de música clàssica, i, finalment, un concert a la Sala Joaquim Maideu de L’Atlàntida en què s’interpretarà el quintet La Truita de Schubert juntament amb el violinista Adam Newman i la contrabaixista Melda Umur.

El cicle també vol posar de manifest la transversalitat i el compromís social en diverses activitats de la programació. En aquesta línia d’acció s’inscriu el concert final del projecte Basket Beat, el 28 de juny a la Sala 1 de L’Atlàntida, en el qual participaran diversos joves en situació de vulnerabilitat.

Enrique Bagaría

També Clàssica Jove 2019 comptarà amb les actuacions del pianista Enrique Bagaría, la JONC i JONC Alevins, el Quartet Casals i el Quartet Gerhard. Més informació i detalls de la programació en aquest enllaç.

Imatge destacada: JONC Alevins

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter