Subscriu-te

Comença el cicle de conferències de la Biennal de Pensament “Ciutat Oberta” al Palau de la Música Catalana

El pianista Alfred Brendel i el sociòelg Richard Sennett protagonitzaran el dijous 18 d’octubre (19 h, Petit Palau) la conferència Música per a la convivència, acte que forma part de les activitats de la Biennal de Pensament “Ciutat Oberta” de l’Insitut de Cultura de Barcelona i que és en col·laboració amb el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona). El Palau de la Música Catalana se suma a l’esdeveniment amb un cicle de quatre conferències que connecten el canvi històric, social i cultural amb la música com a eina d’aproximació al pensament de l’època. Aquest cicle de conferències forma part també de L’Hivernacle del Palau.

La primera conferència, J.S. Bach. Esperit i raó, tindrà lloc el dimecres 17 d’octubre a càrrec de l’assagista, pensador i poeta Ramón Andrés, en què explicarà la figura del gran compositor també com un pilar fonamental de la cultura occidental dins una Europa a punt de transformar-se.

El dia 18 d’octubre, la conversa entre Brendel i Sennett, moderada pel musicòleg i doctor en Humanitats Carlos Calderón, intentarà respondre preguntes com: El silenci forma part de la música? Quina relació estableix el músic amb el compositor de la peça que interpreta? Influeix el sentit de l’humor en la interpretació? Existeix la música quan no sona? Preguntes que es fa Alfred Brendel que, deu anys després d’abandonar els escenaris, segueix pensant el concepte música i que intentarà respondre Richard Sennett, tot traçant paral·lelismes entre la música i les relacions humanes.

Les quatre conferències tindran lloc al Petit Palau, a les 19 h (accés gratuït amb aforament limitat), amb els següent calendari:

 • Dimecres, 17 d’octubre de 2018
  J.S. Bach. Esperit i raó, per Ramón Andrés, pensador i assagista
 • Dijous, 18 d’octubre de 2018
  Música per a la convivència, per Alfred Brendel, painista, i Richard Sennett, sociòleg (modera Carlos Calderón)
 • Dimarts, 30 d’octubre de 2018
  Haydn, o l’humor d’un creador il·lustrat, per Benet Casablancas, compositor
 • Dimarts, 20 de novembre de 2018
  Elles & Co. Dones, talent i societat, per Victòria Palma, musicòloga

La Biennal de Pensament “Ciutat Oberta” és un projecte impulsat per l’Ajuntament de Barcelona que farà encontres a setanta punts de la ciutat i molts d’ells tindran lloc al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), a partir del 15 d’octubre fins el 3 de desembre, i que compta amb la participació de múltiples agents i entitats de la ciutat. Per la seva banda, L’Hivernacle del Palau és un espai simbòlic, en què s’ofereixen més de cinquanta activitats complementàries als concerts de la temporada i itineraris orientats a comprendre i enriquir l’experiència musical.

Imatge destacada: Alfred Brendel i Richard Sennett

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter