Subscriu-te

Comença la temporada 2011-2012 del Cor Vivaldi-Petits Cantors de Catalunya

El Cor Vivaldi, amb la participació de més de 30 excantaires, en el concert del seu 20è aniversari (desembre de 2009)

El Cor Vivaldi-Petits Cantors de Catalunya inicia la seva temporada estable de concerts a l’Auditori de Barcelona (Sala Oriol Martorell) el diumenge 13 de novembre. Aquest cicle coral de concerts, que gaudeix del suport de la Fundació Mas i Mas, es caracteritza pel marcat caràcter innovador dels programes, que sempre busquen sorprendre el seu públic amb obres i formats nous.

Enguany, el Cor Vivaldi, que dirigeix d’ençà de la fundació l’any 1989 Òscar Boada, ha programat quatre concerts repartits al llarg de la temporada coincidint amb cada estació, com ja és habitual en el seu calendari. El primer serà el 13 de novembre a les 19 h a la Sala Oriol Martorell de l’Auditori de Barcelona, amb un programa titulat “Coelo in terra” que inclou obres sacres de compositors del segle XX i contemporanis. Junt amb el Jubilate Deo i la Missa brevis de Britten, el Cor Vivaldi interpretarà obres de Xabier Sarasola (1960), Peter John Bacchus (1957), Francisco Ibáñez (1951), Josu Elberdin (1976), Francesc Guzman (1991) i Albert Guinovart (1962).

El 18 de desembre el Cor Vivaldi celebrarà l’hivern amb una suite de nadales catalanes arranjades per Kirby Shaw –prolífic arranjador, compositor i jazzman americà– que ja ha treballat en anteriors ocasions amb el Cor Vivaldi. Junt amb l’Ignasi Terraza Trio, el Cor Vivaldi interpretarà cançons com Greeting, El desembre congelat, El cant dels ocells, Les dotze van tocant, L’àngel i els pastors, entre d’altres, en una particular visió de les nadales catalanes.

La primavera arribarà amb el Cor Vivaldi el 22 d’abril, en un concert en què el Cor Vivaldi interpretarà els top ten de la música coral catalana. Un programa que inclou peces de Cererols, Fletxa, Manén, Mompou, Taltabull, Lamote de Grignon, Nicolau i Millet, amb “grans èxits” com El rústec villancet, Lo noi de la mare i el Comiat de l’ànima, entre d’altres. En aquest concert, el Cor Vivaldi comptarà amb la col·laboració de la secció de veus masculines del Cor Madrigal.

Per cloure la temporada, l’1 de juliol el Cor Vivaldi col·laborarà amb el Cor Infantil Amics de la Unió de Granollers (dirigit per Josep Vila i Jover) per interpretar dos grans peces del compositor italià que dóna nom als Petits Cantors de Catalunya, Antonio Vivaldi. El Magnificat i el Gloria de Vivaldi sonaran en les veus infantils d’aquestes dues formacions corals, junt amb l’Orquestra de Cambra de Granollers.

El Cor Vivaldi anuncia, com una de les novetats de la temporada, canvi de vestuari. Deixaran de banda els vestits “Gaudí” per inaugurar una nova imatge, tot coincidint, a més, amb el 50è aniversari de l’escola IPSI, que els acull i sosté. En la línia “innovadora”, els programes que el Cor Vivaldi ha preparat per distribuir entre els espectadors inclouen un detall molt valuós i molt útil. Un mocador de paper amb què el Cor Vivaldi recorda als oients que, malgrat els canvis de temperatura i els corresponents refredats, fer servir un mocador pot atenuar en gran mesura el soroll provocat per la tos i els esternuts, uns dels factors que més perjudiquen la bona audició d’un concert.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter